Οι Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές στα έδρανα της Παλαιάς Βουλής

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ενοριακή Νεανική Εστία
Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν 70 παιδιά και νέοι των Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της  Αθήνας στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821.

Τα παιδιά με τη βοήθεια του Κατηχητή κου Γεωργίου Μπουκουβάλα αλλά και την σημαντική βοήθεια όλων των Κατηχητών είχαν την ευκαιρία, να δουν από κοντά τις προσωπογραφίες των αγωνιστών του 1821, όπλα ονομαστών αγωνιστών (Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Πετρόμπεη και άλλων), παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας, σημαίες-λάφυρα από τις μάχες των Ελλήνων με τους Τούρκους, την «Χάρτα της Ελλάδος» του Ρήγα Βελεστινλή, το γραφείο του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄,  άμφια Ιεραρχών, πορτραίτα Φιλελλήνων καθώς επίσης και την ιστορία του Ναυτικού της Ελλάδος κατά την Επανάσταση. Τα εκθέματα του Μουσείου εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Θύμισαν την ένδοξη ιστορία του τόπου μας και τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Τέλος τα παιδιά και οι νέοι περιηγήθηκαν και στην μεγαλοπρεπή ιστορική  αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, του πρώτου Ελληνικού Κοινοβουλίου (1875-1935) και κάθισαν στα έδρανα των Βουλευτών. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος του Ιερού Ναού  Πρεβ. Αντώνιο Μπεζαΐτη, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριές τους και γονείς.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

[fancygallery id=”13″ album=”290″]