Οι νέοι σε διάλογο με την Εκκλησία, στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Έχοντας θεμελιώσει μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής και της Σιβιτανιδείου σχολής –στην οποία Πρόεδρος του Δ. Σ. είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος- με την πραγματοποίηση του πανηγυρικού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στη Σχολή τον Ιανουάριο του 2014, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε και μία νέα φάση επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, τρεις Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής, ο π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, ο π. Αντώνιος Καληγέρης και ο π. Νικόλαος Δουληγέρης, επιλεγμένοι  από το Γραφείο Νεότητος,  πραγματοποιούν ανοιχτές συζητήσεις με μαθητές των τριών ΕΠΑΛ  (1ο, 2ο και 3ο) της Σχολής, πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στη ζωή, την πίστη, τα οράματα και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων. Οι νέοι Κληρικοί, θεολόγοι, με εμπειρία στην ποιμαντική των νέων και ευαισθησία στα ζητήματα αυτά, μεταβαίνουν στη Σχολή όχι για να κηρύξουν, αλλά να ακούσουν και να συζητήσουν.  Άλλωστε αυτό θέλουν και οι μαθητές, οι οποίοι υποβάλλουν τα ερωτήματά τους, ενδιαφέροντα και δύσκολα ερωτήματα, και οι Κληρικοί απαντούν.

Ο διάλογος πραγματοποιείται με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του σχολικού προγράμματος. Συμμετέχουν και οι καθηγητές στον διάλογο, ο οποίος ξεκίνησε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου και συνεχίζεται. Πολύ σημαντική η συμβολή στην προσπάθεια αυτή του κ. Γεωργίου Κοτονιά, Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων και του κ. Ηλία Κόττη, Λυκειάρχη του 3ου Λυκείου.

 

[fancygallery id=”6″ album=”167″]