Οικογένεια : Αναζητώντας τα μυστικά της καλής επικοινωνίας

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Αναζητώντας τα μυστικά της καλής επικοινωνίας»

Η επικοινωνία είναι για τις σχέσεις δυο ανθρώπων ό,τι η αναπνοή για τη διατήρηση της ζωής… (Satir)
Τόσο ζωτικής σημασίας είναι η επικοινωνία για τη ζωή μας. Είναι αυτό που φέρνει κοντά και συνδέει τους ανθρώπους, είναι συμμετοχή, συνύπαρξη και μοίρασμα. Παρ’ ότι όμως η διαπροσωπική επικοινωνία είναι τόσο θεμελιώδης στην ανθρώπινη ζωή, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πολλές φορές παρατηρούνται δυσκολίες και παρεξηγήσεις, οι οποίες είναι ένα κοινό φαινόμενο σε όλα τα επίπεδα των ανθρώπινων σχέσεων (οικογενειακών, κοινωνικών, επαγγελματικών).
Πώς επηρεάζει η επικοινωνία τη ζωή μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, ποια είναι τα εμπόδια της επικοινωνίας και πώς μπορεί να γίνει περισσότερο λειτουργική;
Αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Επικοινωνία: Αναζητώντας τα μυστικά της καλής επικοινωνίας», που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την ενορία των Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στις 11:30 – 13:30 στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως (Κεφαλληνίας & Δαμασκηνού, Ηλιούπολη).

Συντονίζουν:

  • Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής & Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας Ι.Α.Α.
  • κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Νεότητας &
    Οικογένειας Ι.Α.Α.

Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως στο τηλ. 6989779875. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.