Νυχτερινή εξόρμηση αγάπης : με ζεστασιά ενάντια στο κρύο του χειμώνα και της εγκατάλειψης

Μία διαφορετική έξοδο πραγματοποίησαν νέοι της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, αργά το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου. Νέοι και νέες από διάφορες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία νυχτερινή έξοδο αγάπης προς τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη. Στις ενορίες συγκέντρωσαν κουβέρτες, ενδύματα, είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό, και με τη βοήθεια εθελοντών τα συσκεύασαν σε ξεχωριστά δέματα στο Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας. Με δικά τους μέσα και ένα μικρό φορτηγό εθελοντή τα μετέφεραν στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί αψηφώντας τους κινδύνους και το κρύο χάρισαν ζεστά λόγια αγάπης καθώς και τα δέματα που είχαν ετοιμάσει για τους άστεγους αδελφούς μας, σε εκείνους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Επί κεφαλής της εξόρμησης αγάπης ο π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος των Ενοριακών Κέντρων Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκοπής και του προγράμματος στήριξης των αστέγων. Μαζί του ο π. Συμεών Βενετσιάνος, υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Ιερείς νεότητος και νέοι από 9 ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής : Άγ. Αρτέμιος Φιλολάου, Αγ. Ειρήνη Γαλατσίου, Αγ. Ελευθέριος Γκύζη, Αγ. Φιλοθέη Φιλοθέης, Κοίμηση Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, Αγ. Στυλιανός Γκύζη, Αγ. Σοφία Ψυχικού, Κοίμηση Θεοτόκου Ταύρου, Αγ. Πάντες Καλλιθέας. Στη συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού προσέφεραν –εκτός από τις παραπάνω ενορίες- και οι : Αγ. Αικατερίνη Πετραλώνων, Αγ. Μαρίνα Ιλισίων, Προφ. Ηλίας δήμου Αγ. Παρασκευής, Φανερωμένη Χολαργού.

Μαζί με τους 60 περίπου νέους και οι Ιερείς μας: π. Άγγελος Ανθόπουλος, π. Γεώργιος Τσαπάρας, π. Βαρνάβας Θεοχάρης, π. Κωνσταντίνος Πετάσης, π. Νικόλαος-Αλέξανδρος Πρετοριάν, π. Γεώργιος Χριστοδούλου, π. Δημήτριος Παλιούρας, π. Αντώνιος Μπεζαΐτης.

Μια ξεχωριστή εμπειρία, που όλοι ζήτησαν να επαναληφθεί.

[fancygallery id=”26″ album=”347″]