Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

Να γνωρίσουμε τον Θεό, να μιλήσουμε με τους κεκοιμημένους μας, να αγιάσουμε τη ζωή μας ήταν το ζητούμενο της εκδήλωσής μας την Κυριακή 1.12.13 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής μας και όλα αυτά χρησιμοποιώντας τα υλικά στοιχεία του κόσμου μας, τα καθημερινά αλλά πολύτιμα αγαθά που Εκείνος μας δωρίζει.

«Με στάρι, νερό και λάδι» ονομάσαμε την εικαστική μας εκδήλωση και καλέσαμε όλα τα παιδιά των συντροφιών μας, μέσα από εικαστικά δρώμενα και δημιουργικά εργαστήρια να κοιτάξουμε το περιβάλλον μας, την υλική μας κτίση, με ματιά διαφορετική.

Μιλήσαμε για το αμπέλι και το κρασί, το πιοτό που πάντα θώπευε ευφραντικά τον άνθρωπο και το πως ανάγεται σε πιοτό αθανασίας μέσα απ΄ την θυσία του Χριστού. Γι’ αυτό και ζωγραφίσαμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, την άμπελο πάνω σε πάνινη τσάντα μας.

Αναφέραμε το λάδι, πανάρχαιο θεραπευτικό αλλά και βασικό συστατικό της τροφής μας. Το γνωρίσαμε τώρα ως μέσο έκφρασης της θυσίας μας, ως προσφορά αγάπης καιόμενη μπροστά στα εικονίσματα, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε το δικό μας προσωπικό καντηλάκι.

Ζυμώσαμε τον προϊόν του σταριού και το κάναμε πρόσφορο. Ο καθένας το δικό του για να το ψήσουμε σπίτι μας και να το φέρουμε όλοι και πάλι στην καθιερωμένη μηνιαία Θεία Λειτουργία των νεανικών μας συντροφιών. Είπαμε και για τα κόλλυβα, τον τρόπο δηλαδή να φωνάζουμε στους νεκρούς μας ότι ζουν, να μας περιμένουν, θα συναντηθούμε και πάλι στην κοινή Ανάσταση.

Οι κατηχητές μας είχαν ετοιμάσει μικρά δεματάκια για όλους μας με αγνό μελισσοκέρι, θυμίαμα και καρβουνάκια μαζί με την καντηλήθρα και το φυτιλάκι, για να κάνουμε όλα τα παιδιά μιαν αρχή προσωπικής λατρείας του Θεού.

Όλος ο κόσμος μας ξανοιγμένος στη Βασιλεία του Χριστού, φωνάξαμε, και πήγαμε να δακρύσουμε, αλλά μας πρόλαβε Άλλος. Ήδη άρχισε να βρέχει…

[fancygallery id=”36″ album=”88″]