Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

beautiful-greek-costumesΣτο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης οργανώνονται ποικίλοι τύποι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες, καθώς και σε άτομα με αναπηρίες.

Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης είναι εμπνευσμένα από τις ποικίλες εκφάνσεις του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, όπως τα έθιμα του κύκλου του χρόνου, τις λαϊκές τέχνες, τον προφορικό λόγο, τη μουσική, το χορό κ.ά.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η γνωριμία με τη νεώτερη πολιτιστική κληρονομιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, εκπαιδευτικά προγράμματα για ομάδες ατόμων με αναπηρίες, φορητές εκπαιδευτικές μουσειοσκευές, είναι ορισμένες από τις μορφές εκπαιδευτικής δράσης, που προσεγγίζουν όλα τα είδη κοινού, σε Αθήνα και περιφέρεια.

Η επικοινωνία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων γίνεται στα τηλέφωνα 210 32 23 368, 210 32 39 813 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Στοιχεία επικοινωνίας

Δ/νση:

Κυδαθηναίων 17, Πλάκα

Τηλ: 2103229031

www.melt.gr