Μικρασία : καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών  από τη μικρασιατική καταστροφή το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο «Μικρασία : καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου». Μια αναφορά στη μνήμη, τον προβληματισμό, την αφύπνιση.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

  • Η κα Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, Ιστορικός, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας, με θέμα «Από τον Φρίξο και την Έλλη στον 20 αιώνα μ.Χ.»
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων – συνεργάτης της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και η θυσία των ορθοδόξων κληρικών» και
  • Ο κ. Νικόλαος Βικέτος, Εκπαιδευτικός, με θέμα «Η συμβολή των μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα του 20ου αιώνα».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (της Σαμαρείτιδος) 22 Μαΐου,  στις 8.00 μ.μ. (εορτή του μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης).

Η απ΄ευθείας παρακολούθησή της θα είναι δυνατή αφ΄ενός μεν στο κανάλι του Ιδρύματος  Νεότητος και Οικογένειας (σύνδεσμος : https://www.youtube.com/channel/UCKf7gh1hD9zsghaJjdO1Fxg) και αφ΄ετέρου μέσω της πλατφόρμας zoom (σύνδεσμος :  https://us06web.zoom.us/j/82773684908?pwd=UnhLb2psM2tMbGV6RmROcnpMbWU3dz09).