Μην σωπαίνεις! Μίλησε μας… Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των Γυναικών

Η Ι. Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνουν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου από τις 17.00 -19.30 ημερίδα με θέμα:
Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας… Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών

Η ημερίδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ι. Μητροπόλεως με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας οι οποίες έθεσαν ως ένα από τους βασικούς σκοπούς της συνεργασίας τους την πρόληψη των φαινομένων βίας στην οικογένεια και στο σχολείο τα οποία παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εργάζονται με σκοπό την οργάνωση δικτύων φορέων που εργάζονται με το ίδιο όραμα.

Βασικοί σκοποί της ημερίδας είναι:

  • Ο διάλογος ανάμεσα στους ειδικούς που μελετούν το φαινόμενο, στους ειδικούς που εργάζονται καθημερινά σε δομές και πρωτοβουλίες με τους νέους και τις οικογένειές τους και σε κάθε πολίτη ή/και πιστό που θεωρεί ότι η βία στιγματίζει την κοινωνία μας.
  • Η οικοδόμηση πλαισίων συνεργασίας ανάμεσα στους εκκλησιαστικούς και τοπικούς φορείς η οποία θα ήταν δυνατό να οδηγήσει σε κοινά αποδεκτές στρατηγικές πρόληψης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει την διοργάνωση μιας κεντρικής εισήγησης η οποία θα περιγράψει το πρόβλημα και τις συνέπειές του στην ελληνική κοινωνία σήμερα καθώς και μιας στρογγυλή τράπεζα με θέμα την διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του δικτύου συνεργασίας για την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

 

Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας!
Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

17.00 Προσέλευση- Παραλαβή φακέλων
17.30 Έναρξη
 Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα

18.00 Εισήγηση: Βία κατά των Γυναικών: Ένα πρόβλημα-πολλές όψεις
 Βάσω Κόλλια Πολιτική Επιστήμονας- πρ.Γενική Γραμματέας Ισότητας
των Φύλων
18.20 Συζήτηση-Συντονίζει ο κ.Δημήτριος Ανυφαντάκης Επιστημονικός
Συνεργάτης της Ι.Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

18.45-20.00 Στρογγυλό τραπέζι: Δημιουργώντας το πλαίσιο λειτουργίας, ένος δικτύου για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών
Αναστασία Παπάζογλου, Δ/ντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Δ.Ιλίου –  Βασιλική Βεοπούλου, Ψυχολόγος, Συμβ. Σταθμός Δ.Φυλής –  Γεώργιος Ψωμάς, Ταξίαρχος- Διευθυντής Αστυνομίας Δ.Αττικής –  π.Αντώνιος Καλλιγέρης Εκπαιδευτικός- Διευθυντής Δ/νσης
Ποιμαν.Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Προεδρεύει -Συντονίζει: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας