Μετακατασκηνωτική συνάντηση : αλησμόνητη εμπειρία…

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 παιδιών και με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η μετακατασκηνωτική συνάντηση για όλες τις περιόδους, που έλαβαν χώρα φέτος το καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό τον Μακαριώτατο Πατέρα τους, ο οποίος τα χαιρέτησε όλα και συνομίλησε μαζί τους.

Ακολούθησε το πρόγραμμα της ημέρας μέχρι το μεσημέρι, που περιελάμβανε αθλητισμό στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης, μπάνιο στις πισίνες για τους λίγο πιο ανθεκτικούς στον καιρό, υπαίθρια παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευή λαμπάδας, συζητήσεις.

Το μεσημέρι όλα τα παιδιά πήραν το μεσημεριανό φαγητό τους μαζί με τον Μακαριώτατο στη μεγάλη τραπεζαρία της κατασκήνωσης. Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, ξεκίνησε το τραγούδι και ο χορός, που υπογράμμισε το κέφι και τον ενθουσιασμό της εκδήλωσης. Εκεί ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτης προσφώνησε τον μακαριώτατο, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε στα παιδιά πατρικές ευχές και ωφέλιμα λόγια.

Παρόντες ήσαν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Συμεών Βενετσιάνος και όλοι οι υπεύθυνοι των κατασκηνωτικών περιόδων (αγόρια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, και για τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα) : π. Νεκτάριος Στογιάννης, π. Γεώργιος Χριστοδούλου, π. Δημήτριος Παλιούρας, π. Μάξιμος Μητράρας, π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, π. Αντώνιος Φράγκος και π. Αναστάσιος Σανιδάς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ι. Αρχιεπισκοπής για τη συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Το καλοκαίρι λοιπόν πέρασε, αλλά οι όμορφες ενθυμήσεις της κατασκήνωσης μένουν! Γι΄ αυτό και τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ξαναζήσουν -έστω και για μία μόνο ημέρα- τις υπέροχες στιγμές που μοιράστηκαν στις κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής μας. Μετακατασκηνωτική συνάντηση λοιπόν : αλησμόνητη εμπειρία…

[fancygallery id=”30″ album=”230″]