Μαθαίνοντας τη ζωή της Αγίας Φιλοθέης στο πατρικό σπίτι της…

Με ιδιαίτερη επιτυχία  και συμμετοχή δεκάδων παιδιών από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του  Σαββάτου 13 Μαΐου στην οικία Μπενιζέλων  στην Πλάκα, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μετά από μια σύντομη ξενάγηση  στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του πατρικού σπιτιού της Αγίας Φιλοθέης, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα παιδιά και στους γονείς των, και τη σύντομη εισαγωγή από τον π. Συμεών, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την αφήγηση του βίου της από τη γερόντισσα Φιλοθέη, ηγουμένη του ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων, διανθισμένη με διαφάνειες που μάς παρουσίαζαν το γενικό ιστορικό πλαίσιο και εικόνες από τη ζωή της. Η αφήγηση από τη σεβαστή Γερόντισσα, με τρόπο γλαφυρό, παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον και κυριολεκτικά καθήλωσε τα παιδιά και τους νέους, που παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις για τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό, που για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και οικογένειας, φέτος με το τίτλο “Η ιστορία της ενορίας μου. Μαθαίνω το παρελθόν, κατανοώ το παρόν”.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στη διοίκηση και το προσωπικό της Οικίας Μπενιζέλων και την «Αποστολή» για την παραχώρηση του χώρου και την άρτια συνεργασία μας στη διεξαγωγή της εκδηλώσεως  καθώς και στη οσιολογιωτάτη Γερόντισσα με τη συνοδεία της  για την τόσο εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

[fancygallery id=”35″ album=”374″]