«Μαζί παρέα στο Μουσείο»

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκινά μία ακόμη συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε σχέση με τα καλοκαιρινά Εργαστήρια Τέχνης για μαθητές/τριες ΑΜΕΑ με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαζί παρέα στο Μουσείο» που έχει ξεκινήσει από το 2016 και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια για παιδιά και εφήβους 5-17 ετών με μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Στα εργαστήρια αυτά, εξειδικευμένο προσωπικό στην εκπαίδευση και στη ψυχοθεραπευτική διάσταση της τέχνης, αλλά και του «παιχνιδιού» βοηθά τα παιδιά στην εμπέδωση της γνώσης γύρω από τα θέματα Πολιτισμού, Ιστορίας, Ανασκαφών κ.λπ. Επίσης, συμβάλλει στην κίνηση του σώματος, στη δημιουργική συνεργασία, στην επικοινωνία μεταξύ ατόμων των συγκεκριμένων κοινοτήτων. Πλάθει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών βοηθά τα τυφλά παιδιά να δουν καλύτερα τον κόσμο μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα και αποφορτίζει τους γονείς και τις οικογένειες στη διαχείριση του χρόνου των παιδιών ΑΜΕΑ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στις μόνιμες συλλογές του μουσείου, με διάφορες θεματικές, που έχουν ως βάση την καθημερινή ζωή των αρχαίων. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν και παιχνίδι με πολυαισθητηριακό υλικό που συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου των εκθεμάτων.
Το κάθε τμήμα αυτού του προγράμματος θα αποτελείται από 10-16 άτομα ανάλογα με τις ομάδες και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη & Παρασκευή πρωινές ώρες 10.00-11.30π.μ. Ήδη από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου 6 & 8 του μηνός θα δρομολογηθούν τμήματα. Σας υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Όποια οικογένεια με παιδιά με ειδικές ανάγκες επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή ή να μάθει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει με την Κοινωνική
Υπηρεσία του ΚΕΣΟ στα τηλέφωνα 210 3811274 & 210 3841536 (υπόψη κας Ειρήνης Χαιρέτη).