Μία υπέροχη βραδυά στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Συμφωνική μουσική στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων» της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που λειτουργεί με την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Μία υπέροχη βραδιά – κατά γενική ομολογία – που ξεχείλιζε από συγκίνηση, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα, και έζησαν στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα εκατοντάδες Αθηναίοι το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου.

Κάτω από την Ακρόπολη και υπό το φως των αστεριών, η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα πραγματοποίησε μία εκπληκτική μουσική περιήγηση με έργα των Mοτσαρτ, Τσαικοφσκι, Μπαχ, Σκαλκώτα κ.α. αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτηματα του κοινού.

Μαζί με τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Διευθυντής του Ιδρύματος  Νεότητας Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος παρουσίαζε την εκδήλωση, κληρικοί και λαϊκοί. Από νωρίς, το παλαιότερο σπίτι της Αθήνας, το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, είχε γεμίσει από κόσμο που περίμεναν να απολαύσουν την συναυλία αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τα μέλη της ορχήστρας και ευχήθηκε να έχουν δύναμη να συνεχίζουν το έργο τους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων της <<Αποστολής>> στο  προσφάτως ανακαινισθέν  Αρχοντικό της Αγ. Φιλοθέης, το  παλαιότερο σπίτι της Αθήνας, που σκοπό έχουν να κάνουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες για τους Αθηναίους.

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα παρουσίασε τα έργα:

  •  Jules Émile Frédéric Massenet : Thais, Meditation για σόλο βιολί και Ορχήστρα

Νίνα Πατρικίδου, βιολί

Ειρήνη Τζέρμπου, διεύθυνση

  •  Carl Philipp Emanuel Bach : Κοντσέρτο για σόλο φλάουτο και έγχορδα σε Λα Μείζονα

Μέρος πρώτο, Αllegro

Σολίστ: Νεφέλη Κωτσοπούλου, φλάουτο

  •  Wolfgang Amadeus Mozart: Κοντσέρτο για σόλο φαγκότο και Ορχήστρα σε Σι ύφεση Μείζονα Κ.V. 191

Μέρος πρώτο, allegro

Σολίστ: Ανδρέας Ανθόπουλος, φαγκότο

  • Νίκος Σκαλκώτας: Ηπειρώτικος χορός

Διεύθυνση: Ειρήνη Τζέρμπου

  •  Pyotr Ilyich  Tchaikovsky: Συμφωνία Νο. 5

Ι. Andante- Allegro con anima

ΙΙ. Andante cantabile, con alcuna licenza

ΙΙΙ. Valse, Allegro moderato

ΙΙΙΙ. Finale, Andante maestoso

[fancygallery id=”38″ album=”387″]