Κοπή πίτας των νέων στην Αγ. Σοφία Ψυχικού

ΕΥΛΟΓΗΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση γεμάτη ζωντάνια, παλμό και πολλά παιδιά ευλόγησαν τη Βασιλόπιτα τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού. Φέτος η γιορτή της Νεολαίας του Ναού μας πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Νέου Ψυχικού. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν γεμάτο νοήματα για τους νέους και την κοινωνία χωρίς να παραληφθεί το χαμόγελο και το άφθονο γέλιο μέσω των θεατρικών σκετς. Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια, κλήρωση δώρων και προβολή παρουσίασης αφιερωμένο στην Ορθόδοξη μητέρα.

Η παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων που τίμησαν τη βραδιά, ήταν μεταξύ άλλων οι σεβαστοί ιερείς, ο Γενικός διευθυντής των σχολείων της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής, μέλη των τοπικών Αρχών και υποψήφιοι βουλευτές.

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος της Νεανικής Εστίας της ενορίας, απηύθυνε λόγο εποικοδομητικό προς τους γονείς και τα παιδιά, τονίζοντας την αναγκαιότητα στην μεταξύ τους επικοινωνία, η έλλειψη της οποίας οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές από την πλευρά των νέων. Επίσης, ανακοίνωσε την γενική αναδιάρθρωση του Ποιμαντικού έργου της Νεότητας και του Νεανικού Κέντρου ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της δύσκολης αυτής εποχής που διανύουμε.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Ενορίας και ευχήθηκε από καρδιάς στους παρευρισκομένους.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Λάϊνα Τζωρτζάτου, υπευθύνου δημοσίων σχέσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, στους τεχνικούς της εκδήλωσης, στους εθελοντές και συνεργάτες της Νεανικής Εστίας, στους Κατηχητές, εμπνευστές της εκδήλωσης, στις εκδόσεις Έαρ, στις εταιρείες 3Ε και L’artigiano για τις χορηγίες και φυσικά στα παιδιά για την άψογη παρουσία τους καθώς και στους γονείς τους για την άριστη διαπαιδαγώγηση και αληθινή μέριμνα για την σωτηρία της ψυχής τους.

Εκ της Νεανικής Εστίας