Κατηχητές της Ι. Αρχιεπισκοπής στην Ι. Μονή Αναστάντος Χριστού

Την Κυριακή 26 Μαρτίου ε.έ. το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αναστάντος Χριστού, στην περιοχή του Βαρνάβα, ο Κατανυκτικός Εσπερινός Δ΄ Νηστειών ως μία ευλογία για τα στελέχη Νεότητας, σε μια προσπάθεια συνοδοιπορίας στην πνευματική πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Κατηχητές-τριες και στελέχη του Νεανικού έργου ενοριών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην Ιερά Μονή, με πούλμαν που μίσθωσε το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., και να παρακολουθήσουν από κοινού τη λατρευτική ευκαιρία.
Με το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, μίλησε με λόγια πατρικής αγάπης προς τους παρευρισκόμενους!
Ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε άνθρωποι κατά Χριστόν ζώντες. Το φως και το άλας του κόσμου! Τόνισε ότι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Χριστιανών είναι η μεταξύ τους αγάπη και η ενότητα. Αυτό είναι και το αγώνισμά τους, γιατί το έχει ζητήσει ο ίδιος ο Χριστός.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στη σημασία της κατηχητικής διακονίας, επεσήμανε ότι ο Κατηχητής είναι συνεργός του Χριστού, γι΄ αυτό και το έργο του έχει μεγάλη ευθύνη αλλά και ιδιαίτερη τιμή. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας μας, είμαστε ουσιαστικά διάκονοι και έχουμε ευθύνη να μεταδώσουμε το μήνυμα του Ευαγγελίου.
Ο Γέροντας τόνισε ότι δεν χρειάζεται να μας φοβίζουν οι μεγάλοι αριθμοί, ούτε να μας απογοητεύουν. Όμως καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε νέα μέσα στη διαδικασία της Κατηχήσεως, καθώς ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του παιδιού σήμερα, πάντα σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας!
Ο Γέροντας ευχήθηκε ευλογημένο υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακοστής, της πιο κατανυκτικής περιόδου του εκκλησιαστικού έτους, το οποίο καλούμαστε να βιώσουμε εμπειρικά γνωρίζοντας την πεμπτουσία της πνευματικής ζωής: τη μετάνοια και τη νηστεία ως αποχή όλων των αισθήσεων από κάθε αμαρτία.
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., ο οποίος ευχαρίστησε από καρδίας τον Άγιο Καθηγούμενο και πρωτίστως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, που με την ευλογία του τελείται θεοφιλώς και θεαρέστως το κατηχητικό έργο στις ενορίες της καθ΄ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Οι Κατηχητές χάρηκαν με αυτή τη όμορφη ευκαιρία πνευματικής ωφέλειας και ευχήθηκαν να δοθούν και άλλες τέτοιες δυνατότητες συνύπαρξης με στελέχη Νεότητος και άλλων ενοριών!