Καλή επιτυχία, παιδιά!

imagesCAF0WQE5Οι εξετάσεις άρχισαν. Οι ευχές για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που διαγωνίζονται, είναι πολλές και ειλικρινείς.

Βέβαια, μην παγιδευτείτε στη λογική της «αποτυχίας» ή της «επιτυχίας». Κάθε αποτέλεσμα αντιμετωπίστε το ως πρόκληση. Ως κάλεσμα για νέα αρχή, για αλλαγή πορείας. Το σημαντικό είναι να κρατήσετε τη δίψα σας, ώστε ότι κυοφορείται στην καρδιά σας να μην μείνει «αποκρουστικός κρότος» αλλά να γίνει σπόρος που γεννά ζωή

Στα σύνορα του τέλους της σχολικής σας ζωής και της αρχής μιας νέας προσευχόμαστε, να συνοδοιπορείτε πάντα με τον Αναστάντα Κύριο μας, να νοιώσετε, όπως οι μαθητές Του στο δρόμο προς την Εμμαούς, τη Χαρά και τη Φλόγα της Συνάντησης να καίει την καρδιά σας. Ευχόμαστε όλα όσα ζείτε να γίνουν αφορμή ταξιδιών. Να προχωρήσετε τον προβληματισμό σας, να ασκηθείτε στα ερωτήματα σας. Να συμφιλιωθείτε με την ύπαρξη τους για να συναντηθείτε με τις απαντήσεις τους. Η πορεία αυτή αξίζει κάθε κόπο.

 Ο Κύριος διδάσκοντας είπε: «Όποιος διψάει, να ‘ρθει σ’ εμένα και να πιεί. Μέσα από εκείνον που πιστεύει σ’ εμένα ποτάμια ζωντανό νερό θα τρέξουν» (Ιωαν.7.37-38).

Αυτός που θα διατηρήσει αυτή τη δίψα και θα ξεδιψά από τη συν-ζωή με τον Χριστό θα μπορέσει να φωτίσει το μέλλον του αλλά και το νόημα όλων όσων συμβαίνουν και θα συμβούν στην πορεία του, τα οποία συχνά μοιάζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Σας θυμίζουμε, ότι στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τελούνται -τις ημέρες των εξετάσεων- ιερές Ακολουθίες προς ενίσχυση των μαθητών, που διαγωνίζονται, και των γονέων τους, που παρακολουθούν με αγωνία τον αγώνα των παιδιών τους.

Καλή επιτυχία!