Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Μ.Βασιλείου 15, Κεραμεικός), πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα «Η ταυτότητα του άνδρα σε συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, Ψυχολόγος MSc- Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια (ECP), Eπιστημονική Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.ΨΕ και ο κύριος Γιώργος Κίσσας Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» και εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη εκ των τριών ημερίδων οι οποίες θα διοργανωθούν από την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων και την «Πρωτοβουλία» με σκοπό την διεπιστημονική προσέγγιση των ρόλων του άνδρα στις σύγχρονες κοινωνίες του 21ου αι.

Ο κύκλος ημερίδων για τους ρόλους του άνδρα εντάσσεται στο πλαίσιο των Νησίδων Διαλόγου, μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2016 με στόχο τον διάλογο πάνω σε καίρια θέματα αιχμής, αλλά και την συνεισφορά στην αντιμετώπιση των στερεοτυπικών αντιλήψεων που υπονομεύουν την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα

Το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: