Η αγάπη που ομορφαίνει τον έρωτα!

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή το βιβλίο του Φαίδωνα Καλοτεράκη «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ιστορίες για μια ζωή αλλιώς» (εκδ. Αρχονταρίκι), οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!», το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 στις 7:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΡΟΥΦ» Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Βασιλείου του Μεγάλου 15, 118 54 Κεραμεικός).

Ομιλητής θα είναι ο Συγγραφέας Φαίδωνας Καλοτεράκης, ο οποίος εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ασχολείται στο χώρο των εξαρτήσεων από το 1980. Έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλοσοφία και Ψυχολογία και είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (EFTC).

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας Ι.Α.Α.- Συντονιστής του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και ο ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΜΗΣ, Δρ Θεολογίας-Μουσικός-Συγγραφέας.

Στην εκδήλωση τραγούδια από το cd που συνοδεύει το βιβλίο, θα τραγουδήσει ο
συγγραφέας Φαίδωνας Καλοτεράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

 

Σου είπαν πως τα λόγια της Αγάπης είναι απολιθώματα μιας άλλης εποχής που έσβησε για πάντα.
Σου είπαν πως όποιοι ακόμη αναζητούν την αγάπη είναι κάτι μελαγχολικά γεροντάκια που δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν πως ο κόσμος άλλαξε.
Σου είπαν πως ό,τι προστάζει η αγάπη είναι ανεφάρμοστο στον κόσμο που ζούμε και όποιοι την εμπιστεύονται είναι τα σίγουρα θύματα μιας εποχής που θέλει μόνο νικητές.
Θα δεις όμως πως η αγάπη είναι δρόμος. Δρόμος χαράς που μένει πάντα αχαρτογράφητος για κείνους που δεν της έδωσαν έστω και μισή ευκαιρία να εισβάλει στη ζωή τους.
Ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες για μια ζωή αλλιώς. Ζωή αγαπητική, ζωή ανατρεπτική, πέρα από συμβατικότητες και καθωσπρεπισμούς που κρύβουν την αληθινή αγάπη και κλέβουν τη χαρά της.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς είναι κρυμμένη μια πρόσκληση. Μια πρόσκληση για σένα που ακόμη δεν κουράστηκες ν΄ αναζητάς τη χαρά της αγάπης.

 

Περιεχόμενα :

– Αντί προλόγου: Η αγάπη στην αρχή
– Ευγνωμοσύνη
– Παιχνίδι
– Τέχνη
– Γυναίκα
– Συναισθήματα
– Θάνατος
– Εξάρτηση
– Κοινότητα
– Πρότυπα
– Worldview
– Πίστη
– Αγάπη
– Οριοθέτηση
– Συγχώρηση
– Αντί επιλόγου: Η αγάπη στο τέλος
– Βιβλιολόγιο
– Τραγούδια-Συντελεστές CD
– Ευχαριστίες

 

Φαίδωνας Καλοτεράκης, Βιογραφικό

Είναι Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και απασχολείται στον χώρο των εξαρτήσεων από το 1980. Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός για τις εξαρτήσεις στην Ελλάδα.
Έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλοσοφία και Ψυχολογία.
Είναι κάτοχος του πτυχίου Bachelor of Religious Education του Kuyper College του Michigan και του πτυχίου Master of Worldview Studies του Institute for Christian Studies του Toronto.
Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (EFTC).
Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (WFTC).
Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του International Society for Substance Use Professionals (ISSUP).
Πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης ΣΕΙΡΙΟΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Έχει διδάξει ως επισκέπτης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (San Diego), στη Σχολή Κοινωνικής Διοίκησης και στο Εργαστήριο Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δίδαξε επίσης στην Αστυνομική Ακαδημία Μετεκπαίδευσης αι Επιμόρφωσης καθώς και στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
Είναι μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής για την Πιστοποίηση Συμβούλων Τοξικοεξάρτησης (ICRC) σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Βουλγαρία.
Είναι ο εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) του ΟΗΕ.
Έχει κάνει σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στα θεωρητικά, στο πιάνο και στα κρουστά.
Δίδαξε μουσική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και θεωρητικά στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος.
Έχει πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα ως συνθέτης και ως μέλος του συγκροτήματος ΠΑΡΟΙΚΟΙ. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και έχει διευθύνει χορωδίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Υπήρξε πρώτος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χριστιανών Καλλιτεχνών όπου και συνεχίζει να είναι μέλος.
Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ και Γενικός Γραμματέας του κλιμακίου Β.Ε. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.
Υπήρξε Έφορος των τμημάτων Τζούντο, Χόκεϊ και Ράγκμπι του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ.
Γεννήθηκε το 1959, είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Σαλώνη, έχει τέσσερα παιδιά, δύο εγγόνια και ζει στη Θεσσαλονίκη.