Επίσκεψη αγάπης στα Νοσοκομεία Παίδων

raidonΤο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Εθελοντική Διακονία Ασθενών προετοιμάζει μια επίσκεψη αγάπης και ανακούφισης των ασθενών παιδιών με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ στα νοσοκομεία Παίδων: α) «Η Αγία Σοφία», β) Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού και γ) στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Ελπίδα». Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι.

Σε λίγο καιρό πλησιάζουμε στην μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης, στην Μητρόπολη των εορτών, κατά τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τα Χριστούγεννα. Χαρακτηρίζουμε αυτές τις μέρες, μέρες αγάπης, και πώς μπορεί να μην είναι; Ο ίδιος ο Θεός μάς έδειξε εμπράκτως το παράδειγμα της αγάπης Του στέλνοντας τον Υιό Του για να σαρκωθεί. Ως εφαλτήριο λοιπόν, τις εορτές του Αγ. Δωδεκαημέρου το Γραφείο Νεότητος σάς προσκαλεί σε μία πρωτοβουλία αγάπης:
Στα νοσοκομεία Παίδων: α) «Η Αγία Σοφία», β) Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού και γ) στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Ελπίδα» τα οποία προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσίες περίθαλψης φιλοξενούνται ημερησίως περίπου 800 ασθενή παιδιά, που οι ηλικίες τους ξεκινούν από λίγων ημερών έως 15 ετών. Βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις δύναται να φιλοξενήσουν και μεγαλύτερα παιδιά.

Με τη συνεργασία και την ολόθερμη υποστήριξη της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των σεβαστών Ιερέων που διακονούν τα νοσοκομεία αυτά, προετοιμάζουμε μια επίσκεψη αγάπης και ανακούφισης των ασθενών παιδιών (για την ακριβή ημερομηνία θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως). Επικεφαλής θα είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος θα διανείμει μαζί με Ιερείς είδη που θα κάνουν πιο «ευχάριστη» τη νοσηλεία των παιδιών στο χώρο του νοσοκομείου.

Οι ανάγκες των παιδιών, ύστερα από τις σχετικές επικοινωνίες, είναι οι ακόλουθες:
– Μπλοκ ζωγραφικής
– Κηρομπογιές
– Ξυλομπογιές
– Puzzle
– Μικρά επιτραπέζια
– Στρογγυλά παιχνίδια (χωρίς μυτερές αιχμές)
– Βιβλία (παραμύθια, εικονογραφημένες ιστορίες, μυθιστορήματα)
Παρακαλούμε θερμά, για την τήρηση των κανόνων της υγιεινής και της ασφάλειας των ασθενών παιδιών καθώς και για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων, τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι καινούργια. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 11 Δεκεμβρίου στους χώρους του Γραφείου Νεότητος (Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος).

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές συνεννοήσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 213 0184438 (κα Μαρία Φούρλα), για να διοργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δράση αυτή.
Ας προτρέψουμε τα παιδιά των κατηχητικών μας συντροφιών να τείνουν ένα χέρι βοηθείας σε συνομήλικα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε ασθένεια, σ’ ένα στάδιο δοκιμασίας για εκείνα και τις οικογένειές τους. Ο πόνος των πασχόντων αδελφών μας θα απαλυνθεί και εμείς θα ωφεληθούμε πολλαπλά ανταποκρινόμενοι με ζέση στο κάλεσμα αγάπης των Χριστουγέννων.