Εκδρομή νέων στην Κωνσταντινούπολη

Agia_Sopfia_01ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ

Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η        (Απευθύνεται σε ηλικίες 18-39 ετών)

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΡΑΚΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ  26/12 – 30/12

 

*4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4****   *ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ*

*ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ

*2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Τα ξενοδοχεία μας…ΕΔΩ & ΕΔΩ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με μικρή στάση σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας και στη συνέχεια προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στην κοιλάδα των Τεμπών. Λίγο αργότερα προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα, την όμορφη Θεσσαλονίκη, για να φθάσουμε το απόγευμα στην Κομοτηνή .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πολυπόθητη Πόλη. Η διαδρομή μας, μέσω Εγνατίας Οδού, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «Travel Value Shops», περνάμε τη γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την πρώτη μας στάση στην ιστορική Ραιδεστό. Νωρίς το μεσημέρι θα έχουμε την άφιξη μας στην Πόλη και θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας .Τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ με το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, η Πύλη του Κωνσταντίνου κι ο Βυζαντινός Ιππόδρομος θα είναι η αρχή στην περιπλάνησή μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί που αποτελεί ένα από τα διασημότερα θρησκευτικά κτίσματα στον κόσμο. Σειρά, βέβαια, έχει ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, η Αγιά Σοφιά. Ο ναός της «Αγίας του Θεού Σοφίας» συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του κόσμου. Αποτελεί μνημείο της εξέλιξης της βυζαντινής πρωτεύουσας του 6ου αιώνα μ.Χ. και άσκησε σημαντικότατη επιρροή στην αρχιτεκτονική των αιώνων που ακολούθησαν. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Υδραγωγείο. Μία βόλτα προαιρετικά, στο Βόσπορο με τουριστικό καραβάκι, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία, πριν καταλήξουμε στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το Ταξίμ, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο με πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης. Το βράδυ θα ακολουθείσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα της Πόλης. Πρώτος μας σταθμός φυσικά θα είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο(ενδέχεται συνάντηση με τον Πατριάρχη). Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στο Πατριαρχείο, τη ΠΑΝΑΓΙΑ των ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ την περίφημη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Στην επιστροφή θα επισκεφτούμε την Κλειστή Αγορά . Στην συνέχεια για βόλτα και φαγητό στο Κουμ Καπι..Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ

Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ ξεκινάμε από τη γνωστή πλέον διαδρομή για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για φαγητό. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για Ξάνθη. ‘Άφιξη τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο προαιρετικά, διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ ΞΑΝΘΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω της γνωστής πλέον διαδρομής, Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν, στις περιοχές του Πλαταμώνα και της Λαμίας αντίστοιχα. Μπορεί να υπάρξει και στάση στην περιοχή τις Βεργίνας για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν . Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

Συνοδοί εκδρομής: π. Αντώνιος Καλλιγέρης – π. Γεώργιος Χριστοδούλου

 

*Απαραίτητα: ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ(που δεν έχουν λήξει)

Περιλαμβάνονται:

2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη, με πρωινό μπουφέ.

2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4*(Ξάνθη και Κομοτηνή), με πρωινό μπουφέ.

2 γεύματα στην Κωνσταντινούπολη

Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ελληνόφωνος ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας

Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

Έντυπα – ενημερωτικά.

Φ.Π.Α

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό, Αχθοφορικά – φιλοδωρήματα, ποτά ή αναψυκτικά στα γεύματα.