Εκδηλώσεις για το παιδικό βιβλίο

skarlatouΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση παιδικού βιβλίου

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Διακονία» και τη Διεύθυνση Γάμου και Οικογένειας, συνεχίζει τις δράσεις φιλαναγνωσίας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, πλησιάζοντας το παιδικό και νεανικό κοινό των ενοριών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στα πλαίσια  αυτά διοργανώνει για παιδιά 5 έως 8 ετών  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 14 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.00μμ. στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων (οδός Χιονίδου 8-10) του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «Χριστούγεννα στην κοιλιά της μαμάς μου» της Ιωάννας Σκαρλάτου.

Το βιβλίο παρουσιάζει στα μικρά παιδιά την τελειότητα της  Δημιουργίας, δείχνοντας ότι το έμβρυο είναι μια ολοκληρωμένη ύπαρξη από το πρώτο λεπτό της Δημιουργίας του, έχει τον Φύλακα Άγγελό του και αναμένει την στιγμή της συνάντησης με τους γονείς του.

Η συγγραφέας θα  συζητήσει  επίσης με τα παιδιά  τα στάδια δημιουργίας του βιβλίου και η

εικονογράφος Πέγκυ Φούρκα   θα κατασκευάσει μαζί τους τον Φύλακα Άγγελο που θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι κάθε παιδιού.

Και ακόμη, όλοι μαζί, θα τραγουδήσουμε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Παράλληλα, θα γίνει προβολή ταινίας για γονείς.

Πληροφορίες: τηλ. Ι. Ναού 210 7514125, ώρες:10.00πμ-12.30μμ.

Δηλώσεις συμμετοχής:  Γραφείο Νεότητος Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών 213 0184443, 213 0184438,ώρες 09.00 πμ-14.00 μμ.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις ενορίες Αγίου Στυλιανού Γκύζη, Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, στα εκπαιδευτήρια “Θεομήτωρ” και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “Δημήτρειον”.