Εκδηλώσεις για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά: οικογένεια και σχολείο, γονείς και παιδιά

«Η Οικογένεια και το Σχολείο συνομιλούν: η τέχνη της αγωγής και της αγάπης» ήταν το θέμα σειράς εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν Γραφείο Νεότητος, η Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας και το Ίδρυμα Διακονία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «Η Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη. Οι εκδηλώσεις –με δωρεάν συμμετοχή για όλους- απευθύνονταν σε συζύγους, γονείς, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς και κατηχητές.

 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν :

1. Ομιλίες για γονείς – συζήτηση 
«Οικογένεια-Σχολείο: Μια σχέση κλειδί», κα. Μαρία Μ. Γάτου, Γονέας-Ιατρός.

«Παιδιά-Γονείς: Φως εκ Φωτός», κ. Δημήτρης Καραβασίλης, Εκπαιδευτικός-Θεολόγος, κ. Ηλίας Λιαμής,  Διδάκτωρ Θεολογίας-Μουσικός.

2. Προβολή τιμητικού Αφιερώματος στη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

3. Για παιδιά σχολικής ηλικίας 8-12 ετών:
Ο πεισματάρης Γιάννης και ο άγιος με το χρυσό στόμα, με τον κ. Γεώργιο Αντωνάκη,  δάσκαλο-συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Ο πεισματάρης Γιάννης και τα αμίλητα παιδιά, με τον κ. Γεώργιο Αντωνάκη,  δάσκαλο-συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

4. Για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας 5-7 ετών:     
«Ας γνωρίσουμε το Φύλακα Άγγελό μας!». Βασισμένο στο βιβλίο «Προσευχές για μικρά παιδιά» του π. Ιωαννίκιου Ζαμπέλη, Εκδόσεις Πορφύρα.

5. Για παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 ετών:
«Ένας χάρτης θησαυρού αναζητά εξερευνητές!» Βασισμένο στο βιβλίο «Ένας θησαυρός καλά κρυμμένος» της Πηνελόπης Μωραΐτου από τις Εκδόσεις Πορφύρα.

6. Για εφήβους 13-15 ετών   
«Ας ονειρευτούμε μαζί ένα σχολείο». Δημιουργικό εργαστήρι διαλόγου και φαντασίας. Με τον πρωτοπρεσβύτερο  π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Εκπαιδευτικό-Θεολόγο, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας.

Σεμινάριο Δημιουργικής γραφής με αφορμή… τα Διαδικτυακά παιχνίδια. Με τη συγγραφέα Ιωάννα Σκαρλάτου για το πώς εμπνεύστηκε το εφηβικό μυθιστόρημα, το «Δαχτυλίδι της Σαπουνόφουσκας».

7. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών:
Δημιουργική απασχόληση  των μικρότερων παιδιών

 

Μετά το τέλος των εργαστηρίων, τελέσαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής των Εκπαιδευτηρίων  την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στο χώρο υποδοχής λειτούργησε  Έκθεση βιβλίων σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Καλλιθέας «Κιβωτός». Οι προσκεκλημένοι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τη Γερόντισσα Θεοφανώ, Καθηγούμενη της Ιεράς Μονής και όλες τις Μοναχές της Μονής «Θεομήτωρ» για την αμέριστη και πολύ σημαντική βοήθειά τους, καθώς και για την ευγενική παραχώρηση των κτιρίων των σχολείων για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Επίσης τους εθελοντές, Κατηχητές και Κατηχήτριες από διάφορες ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής που συμμερίζονται το όραμα της κοινής διακονίας προς τα παιδιά και τους νέους της Αθήνας και ήσαν και πάλι παρόντες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

 

[fancygallery id=”1″ album=”169″]