Εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής για τις πρεσβυτέρες της Ι. Αρχιεπισκοπής

Την Τρίτη 19 Ιουνίου  το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, διοργάνωσε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης (Ι. Μετόχιον της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη) μια μουσική παραδοσιακή βραδιά, για να τιμήσει τις πρεσβυτέρες και τις διακόνισσες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στον Εσπερινό, ο οποίος προηγήθηκε της μουσικής εκδήλωσης, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος πραγματοποίησε την χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον του Αιδεσ. π. Γεωργίου Γανωτή, εφημερίου του Ι. Παρεκκλησίου της Οσίας Ξένης Αχαρνών.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών στον λόγο που εκφώνησε εξήρε την προσωπικότητα και το έργο που αθόρυβα, φιλότιμα και με ένθεο ζήλο επιτελεί ο π. Γεώργιος στο Ι. Παρεκκλήσιο και παράλληλα τόνισε, με αφορμή την εκδήλωση τιμής προς τις πρεσβυτέρες – διακόνισσες, το ουσιαστικό ρόλο που και αυτές διαδραματίζουν στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας την πολυσχιδή διακονία του Ιερέα – συζύγου τους.
Ο π. Γεώργιος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, καθώς και τον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, και ευχήθηκε με τη χάρη του Θεού να τον αξιώνει ο Κύριος να επιδεικνύει πάντοτε φιλότιμο στην επιτέλεση των ιερατικών καθηκόντων στην ενορία του.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε ένα όμορφο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο π. Γεώργιος Γανωτής με τους αξιόλογους μουσικούς του.
Πολλές είναι οι ευχαριστίες στον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γαβριήλ Χριστόπουλο, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας και φιλοξενώντας την εκδήλωση στον ιδιαίτερο αυτό Ιερό χώρο, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της.