Εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό π. Μιχαήλ Καρδαμάκη

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., οι εκδόσεις Ακρίτας, παραμονές της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στο πρόσωπο του μακαριστού Ιερέα και Θεολόγου π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του,
στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού, Καλλιρρόης 19, στην Αθήνα.

Για την προσωπικότητα του π. Μιχαήλ αλλά και για το βιβλίο θα μας μιλήσουν τρεις σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι και θεολόγοι, που γνώρισαν τον ίδιο και το ιερατικό του έργο.

Ομιλητές :

  • π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών
  • π. Σπυρίδων Λόντος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού
  • Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Θεολόγος και Μουσικός

Την οικογένεια του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη θα εκπροσωπήσει ο γιος του Δημήτρης Καρδαμάκης, Διευθυντής Μονάδας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Συντονίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με μελοποιημένα ποιήματα του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, από τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, και το μουσικό του σχήμα «Πολύτροπον».

Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Παναγιώτης Ανδριόπουλος, φωνή

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Καρδαμάκης γεννήθηκε το 1932 στην Κρήτη. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεύρυνε τις σπουδές του στο Graz της Αυστρίας. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφιέρωσε τη ζωή του στην οργάνωση και αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. Ανήκει στη χορεία των σπουδαίων σύγχρονων ορθόδοξων θεολόγων και χαρακτηρίζεται ως ο θεολόγος της άσκησης, της ελευθερίας και της ομορφιάς. To συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περί τα 20 βιβλία. Κοιμήθηκε το 2008.