Εισαγωγή στα σύγχρονα θέματα που αντιμετωπίζει η Ποιμαντική της νεότητας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε ο Αγιασμός έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ποιμαντική υποστήριξη της νεότητας: χαρακτηριστικά – ιδιαιτερότητες – παρεμβάσεις», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου Α. Πατησίων, καλωσόρισε και χαιρέτησε τους συμμετέχοντες μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ακολούθησε η πρώτη θεματική ενότητα με θέμα «Εισαγωγή στα σύγχρονα θέματα που αντιμετωπίζει η Ποιμαντική της Νεότητας» την οποία ανέπτυξε ο Αιδεσιμολ. πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Θεολόγος, Διευθυντής της Δ/νσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας.

Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης αναφέρθηκε στην έννοια και στα χαρακτηριστικά της νεότητας, στα εμπόδια προσέγγισης των νέων σήμερα καθώς και στη θρησκευτικότητα τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο των ιερέων και στη ποιμαντική της νεότητας. Συζητήθηκαν τρόποι προσέγγισης των νέων και εκφράστηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες ιερείς. Χρήσιμη για την εξέλιξη της συζήτησης αποδείχτηκε η ιδιότητά του π. Αντωνίου ως εκπαιδευτικός καθώς μοιράστηκε με τους ιερείς εμπειρίες και περιστατικά από την καθημερινότητα του με τους νέους.

Η δεύτερη θεματική ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 με εισηγητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Θερμό και έχει ως θέμα: «Ποιμαντική Συμβουλευτική στων παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους».