Δώρα, χαμόγελα και ευχές στους μικρούς ασθενών των νοσοκομείων παίδων

20151218_121612Χιλιάδες δώρα μοίρασε σε παιδιά το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα Νοσοκομεία Παίδων.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Παίδων, όπου νέοι των ενοριών της Αρχιεπισκοπής μοίρασαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται στα ιδρύματα, αλλά και στους συνοδούς τους. Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και οι ιερείς νεότητας είχαν μαζέψει από τις ενορίες τους παιχνίδια, γραφική ύλη και εικόνες με σκοπό να προσφέρουν λίγη χαρά στα παιδιά που δοκιμάζονται και βρίσκονται αυτές τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ο αγώνας των ιερέων κατάφεραν να εξασφαλίσουν πάνω από 3500 δώρα για παιδιά και μεγάλους.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, οι Διοικητές των Νοσοκομείων, γιατροί, διοικητικό προσωπικό, γονείς και παιδιά.

Ο Διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, η οποία, όπως είπε, σημαίνει πολλά. «Μας δίνετε δύναμη, κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε αυτό το έργο» συμπλήρωσε η κ. Βαρδινογιάννη και απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο για τη βοήθεια και τη στήριξή του, αλλά και ένα αναμνηστικό μετάλλιο στα παιδιά των ενοριών που ήταν στην εκδήλωση και βοηθούσαν στη διανομή των δώρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την τιμητική διάκριση και τόνισε πως «είναι υποχρέωσή μας να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις δυσκολίες τους, όταν όμως είμαστε μπροστά στα παιδιά λυγίζουμε. Η αγάπη προς το παιδί είναι πάνω από όλα».

Στη συνέχεια συνεχάρη τους νέους των ενοριών της Αρχιεπισκοπής που στήριξαν και υλοποίησαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος μίλησε για την πρωτοβουλία των νέων να επισκεφθούν τα νοσοκομεία και να μοιράσουν στα παιδιά δώρα ενόψει των Χριστουγέννων προσφέροντάς τους χαμόγελα και χαρά.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται και στα τρία Νοσοκομεία Παίδων και τους ευχήθηκε καλή και γρήγορη ανάρρωση και Καλά Χριστούγεννα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών ιδρυμάτων (ΕΔΑΝΙ) και τον υπεύθυνό της π. Βασίλειο Κοντογιάννη, καθώς και στον Φιλανθρωπικό οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – συνεργάτες του Γραφείου Νεότητος

[fancygallery id=”8″ album=”249″]