Δράσεις έμπρακτης αγάπης εν όψει των Χριστουγέννων

Το κοσμοσωτήριο γεγονός της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου και η κοσμοχαρμόσυνη εορτή των Χριστουγέννων μάς παρέχει και πάλιν εφέτος τη δυνατότητα για το άπλωμα της αγάπης και του  ενδιαφέροντός μας στους αδελφούς του Χριστού και αδελφούς δικούς μας. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος και ο άνθρωπος γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινος για να καταστεί τελικά και ο ίδιος Θεός.

Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης
Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, σάς καλούμε και σας παρακαλούμε σε καλή συνεργασία για άλλη μια χρονιά, τους Ιερείς, τα Στελέχη στην ποιμαντική της νεότητος, τα παιδιά και τους νέους, να πραγματοποιήσουμε ωραίες δράσεις αγάπης και φιλανθρωπίας ενόψει των αγίων ημερών, που θα κάνουμε. Καταθέτουμε στην κρίση σας και στην αγάπη σας την άποψή μας ότι, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε δεν θα επιτρέψουμε στην απογοήτευση να φωλιάσει στις καρδιές μας, αλλά θα συνεχίσουμε να γεννάμε την ποιμαντική της νεότητας με πνεύμα διακονίας, ευαισθησίας, ταπείνωσης και γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος. Δυσκολευόμαστε αρκετά, είναι αλήθεια, αλλά δεν εγκαταλείπουμε! Παραμένουμε στο μετερίζι, διότι είναι του Θεού το έργο κι Εκείνος το ευλογεί και το προστατεύει. Θα προσπαθήσουμε και πάλιν εφέτος να παρουσιάσουμε στα παιδιά και στους νέους το αληθινό και βαθύ νόημα των Χριστουγέννων. Οι εκδηλώσεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας.

Φέτος – συν Θεώ- προγραμματίζουμε φιλανθρωπικές επισκέψεις στις παρακάτω δομές:

1) Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Άγ. Ανάργυροι» στην Κάντζα. Πρόκειται για ένα
Ίδρυμα το οποίο λειτουργεί από 1997 και ιδρύθηκε από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων σε μια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για τα παιδιά τους. Σε αυτό διαμένουν 44 ενήλικες άνδρες και γυναίκες ηλικίας 32 έως 73 ετών.
Οι ανάγκες τους σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία του οικοτροφείου είναι οι εξής:
Ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες  μαλακές

2) Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έναν ξενώνα
που φιλοξενεί 20 γυναίκες με τα παιδιά τους, οι οποίες αναγκάστηκαν να αφήσουν την συζυγική εστία λόγω ενδοοικογενειακής βίας.
Οι ανάγκες του Ξενώνα είναι οι ακόλουθες:
Δημητριακά, γάλα εβαπορέ, καφές, τσάι, ταχίνι, μέλι, χυμοί, κομπόστα, σνακ (παστέλια, μπάρες δημητριακών, κουλουράκια, κριτσίνια), ελιές, κονσέρβες, σαμπουάν & αφρόλουτρα, σαμπουάν & αφρόλουτρα παιδικά, σφουγγάρια μπάνιου

3) Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer στο οποίο υπάρχει Οικοτροφείο χωρητικότητας
κατά μέγιστο 15 ασθενών μόνιμης διαβίωσης με επιπλέον δυνατότητα ταυτόχρονης βραχείας
φιλοξενίας 5  ασθενών, με στόχο την αποφόρτιση των οικογενειών τους, Κέντρο Ημέρας που αφενός εξυπηρετεί άτομα με άνοια και αφετέρου συμβουλεύει, ενημερώνει και εκπαιδεύει τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και υγιείς ηλικιωμένους για πρόληψη και Ιατρείο Μνήμης, όπου άτομα από την κοινότητα, μπορούν αφιλοκερδώς να εξεταστούν για τη μνήμη τους από Ψυχίατρο και Ψυχολόγο.

4) Οικοτροφείο Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων «Επανένταξη» στο οποίο εντάσσονται
ενήλικα άτομα που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές δίνοντας μια απάντηση στο ζήτημα της στέγης, της αποδοχής της υποκειμενικότητας και της ισότιμης ένταξης στον κοινωνικό ιστό.
Το Καρέλλειο και το οικοτροφείο «Επανένταξη» έχουν τις παρακάτω ανάγκες:
Κονσέρβες, μακαρόνια, ζάχαρη, όσπρια, χυμοί, δημητριακά, ρύζι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, πελτές τομάτας, πολτός τομάτας, φρυγανιές

Υπογραμμίζουμε ότι οι ανάγκες των εν λόγω δομών είναι οι αναφερόμενες και πως ΔΕΝ
υπάρχει λόγος συγκέντρωσης ρούχων και υποδημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται στους χώρους του
Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας τις 13 και τις 14 Δεκεμβρίου από τις 8:30 π.μ. έως και τις 14:00 (Δέσπως Σέχου 37 Ν. Κόσμος, στον 1 ο όροφο, Κτίριο Αποστολής).

Επίσης, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης εν όψει των ημερών του Αγίου
Δωδεκαημέρου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων, προχωράμε στη διανομή
ενημερωτικού υλικού προς τους πελάτες του καταστήματος Σκλαβενίτη (υποκατάστημα Καλλιθέας, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 33), που αφορά στη συγκέντρωση αγαθών για τις ανωτέρω κοινωνικές δομές. Η διανομή του ενημερωτικού υλικού από εθελοντές θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου από τις 9:00 το πρωΐ έως και τις 20:30. Εάν επιθυμείτε Στελέχη και νέοι της ενορίας σας να λάβουν μέρος στην προσπάθεια αυτή, για περίπου 2 ώρες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος Νεότητος.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε ή στο τηλέφωνο 2130184438 ή στο
email [email protected] (κα Μαρία Φούρλα).
Ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους και στο φετινό προσκλητήριο αγάπης που
απευθύνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και τότε να είμαστε βέβαιοι ότι: «Εὐεργετῶν νόμιζε μιμεῖσθαι Θεόν», όπως γράφει ο Άγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος.