Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης Κληρικών για το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Τον τελευταίο καιρό γίνονται γνωστά ολοένα και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης. Στη συντριπτική πλειονότητα τα παιδιά γνωρίζουν τον δράστη, ο οποίος είναι συνήθως άτομο υπεράνω υποψίας.
Για τη σωστή πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση του παιδιού ήδη από μικρή ηλικία, καθώς και η ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και όλων αυτών που συντροφεύουν το παιδί στο μεγάλωμά του.
Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η Καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η κα. Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της καμπάνιας ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα,
αναφέρει ότι, υλοποιούνται δράσεις, εκδηλώσεις και ενημερωτικές ομιλίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της ελληνικής οικογένειας γύρω από το ευαίσθητο αυτό θέμα. Σύμφωνα με την κα. Ράπτη, η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να ακουστεί δημόσια το πρόβλημα και να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας των παιδιών.
Με την πατρική ευλογία και παρότρυνση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης κληρικών για το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, σε συνεργασία με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’
Θα μιλήσουν οι:
–  κα. Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα – Βουλευτής
–  κα. Σοφία Κουσίδου, Αστυνόμος Α’, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
–  Αιδεσ. πρωτ. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων – Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 6:00 – 8:00 το απόγευμα, μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom.
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υποβάλλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας στο mail: [email protected] καθώς και στα τηλέφωνα 2130184419 και 2130184448 μέχρι και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της συνάντησης μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2130184419 με την κα. Μαρία Ξηρουχάκη.