Δεκαπενταύγουστος στην κατασκήνωση!

Η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμήθηκε φέτος για πρώτη φορά στις κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου κατά την περίοδο αυτή φιλοξενούνται κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου.

Την παραμονή της εορτής  εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός. Προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. Συμεών Βολιώτης και συμμετείχαν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος  Αρχιμανδρ. Συμεών Βενετσιάνος και ο Αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου Πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης.  Μπροστά στον Επιτάφιο της Παναγίας, τον οποίο είχαν στολίσει οι κατασκηνώτριες, οι Ιερείς και οι κατασκηνώτριες έψαλαν τα Εγκώμια και ακολούθησε περιφορά του Επιταφίου στους χώρους της κατασκήνωσης. Στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε η Αρτοκλασία και μίλησε προς τα παιδιά ο Πρωτοσύγκελος π.  Συμεών.

Την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της κατασκήνωσης, με τη συμμετοχή των κατασκηνωτριών αλλά και των γονέων τους, που είχαν φθάσει για το επισκεπτήριο. Το Γραφείο Νεότητος είχε φροντίσει να έλθουν με ειδικό πούλμαν από την Αθήνα οι γονείς των παιδιών, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την ημέρα αυτή. Σε όλους προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό αλλά και γεύμα αγάπης το μεσημέρι.

[fancygallery id=”30″ album=”224″]