Γνωριμία με ενοριακά προγράμματα για την ποιμαντική της οικογένειας

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ένατη θεματική ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οικογένεια σε κρίση – Η οικογένεια στην κρίση» – Επιμόρφωση στις ποιμαντικές μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Θεολόγος, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας και η κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικογένεια – Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας» το οποίο απευθύνεται σε γονείς και υλοποιείται συστηματικά από το 2002 από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την αποτίμηση αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το 2002 – 2014, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ιερείς να γνωρίσουν τόσο το συγκεκριμένο πρόγραμμα όσο και τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων σε αυτό γονέων.

Στη συνέχεια, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Γραμματέας Συνοδικής Επιτροπής της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, Προϊστάμενος και Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Άρεως, ο Αιδεσ. πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών και ο Αιδεσ. πρωτοπρ. Σπυρίδων Ράπτης, Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων παρουσίασαν τις ενοριακές τους δράσεις στον τομέα της ποιμαντικής της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης παρουσίασε τη σύναξη των νέων ζευγαριών που πραγματοποιείται στην ενορία ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους που χρησιμοποίησε προκειμένου να τα προσεγγίσει. Ο Αιδεσ. πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ολοήμερο κατηχητικό σχολείο «Η Αγωγή» το οποίο λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Η «Αγωγή» είναι μια προσπάθεια της Ενοριακής Νεανικής Εστίας που έχει ως στόχο την εμβάθυνση στην Πίστη και τη Φιλοπατρία και την ανάδειξη των δεξιοτήτων του παιδιού, με γονείς και «Αγωγή» να επιτελούν έργο συμπληρωματικό. Ο Αιδεσ. πρωτοπρ. Σπυρίδων Ράπτης παρουσίασε τα εκπαιδευτήρια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων καθώς και άλλες δράσεις που με πολύ αγάπη φροντίζει και υλοποιεί στην ενορία του για τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία θεματική ενότητα.