Γιορτή λήξης της κατηχητικής χρονιάς στην Αγία Σοφία Ψυχικού

Με τη χάρη του Θεού, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού. Τα παιδιά και οι γονείς προσήλθαν με χαρά αλλά και συγκίνηση,  για να μοιραστούν στιγμές σημαντικών αναμνήσεων που έζησαν κατά τη διάρκεια του κατηχητικού έτους. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, έπαιξαν θεατρικό και προσευχήθηκαν για τους υπόλοιπους συμμαθητές που έλειπαν λόγω προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχ. Περιφερείας  Φιλοθέης/Ψυχικού & Παπάγου, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού και προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να έρχονται στην Εκκλησία για να λάβουν τη γνώση που απαιτείται για να γνωρίσουν καλύτερα τον Θεό.

Τέλος, ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος Νεότητος της Ενορίας, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα τον π. Νεκτάριο, τους πατέρες του Ιερού Ναού, την εντεταλμένη Σύμβουλο του Δημάρχου Φιλοθέης/Ψυχικού κ. Ελένη Λάβδα, τον Αντιδήμαρχο κ. Βύρωνα-Παύλο Σαμαρόπουλο, τους εκπροσώπους των Σχολείων, την υποδιευθύντρια του 1ου Γ.Ε Λυκείου Ν. Ψυχικού κ. Αγγελική Πουλοπούλου, τους Κατηχητές και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με απονομή ενθυμίων, ενώ τα παιδιά απόλαυσαν όμορφες δραστηριότητες με πολύ παιγνίδι, χορό και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

[fancygallery id=”21″ album=”307″]