Γιορτή λήξης παραδοσιακών χορών 2019

Ενοριακή Νεανική Εστία
Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη
http://www.eneagstylianougkyzi.gr/
Γιορτή λήξης Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών 2019

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 8.00 μ.μ.

Σύντομο βιογραφικό Χορευτικού Τμήματος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη
Οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις αποτελούν μια πνευματική κίνηση της Ενορίας μας, που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και έχουν στόχο την μελέτη του λόγου Του Θεού και τον από κοινού προβληματισμό των νέων ανθρώπων σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία. Όλα αυτά τα χρόνια μαθαίνουμε και συμμετέχουμε ενεργά σε θέματα που αφορούν τη Χριστιανική αγωγή σε κάθε δραστηριότητα της Ενορίας μας.
…. Και να που αποφασίσαμε να κάνουμε και αυτό. Με μεγάλη χαρά δημιουργήσαμε Παραδοσιακά Χορευτικά Τμήματα. Η απόφαση πάρθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι σε πείσμα των καιρών και των ημερών που διανύουμε. Έτσι τα μαθήματα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Νεανικής Εστίας του Ναού μας. Καθώς επίσης και τις πρώτες μας πρόβες ώστε να μπορέσουμε να χορέψουμε πρώτα ο Θεός και στην ετήσια εκδήλωση παραδοσιακών χορών που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Χορευτικό Τμήμα της Ενορίας μας συστάθηκε το 2016 με σκοπό πέρα από το Λόγο Του Θεού που διδάσκονται τα παιδιά μας, να ενσταλάζεται μέσα στις ψυχές και η παράδοση του τόπου μας, να διανθίζεται το Κατηχητικό Νεανικό Έργο με ευχάριστες και δημιουργικές
δραστηριότητες αλλά και να πλαισιώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θρησκευτικών και Εθνικών Εορτών που γίνονται στην Ενορία μας.
Καλούμε λοιπόν παιδιά, νέους, νέες, ενήλικες αλλά και άτομα που επιθυμούν να γίνουν μέλη των Χορευτικών Τμημάτων, να μας ακολουθήσουν στο όμορφο χορευτικό ταξίδι της Ενορίας μας υπό την Σκέπη Του Αγίου Στυλιανού. Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων μας είναι ο κος Στέφανος Μουστάκης.

πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης
Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος

Πρόγραμμα

 Καλωσόρισμα
 Πρώτο μέρος:
Χορευτικό Συγκρότημα Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Χοροί από το Δρυμό Θεσσαλονίκης
Δασκάλα Χορού κ α Δήμητρα Καραχρήστου
1. Η Παναϊώτα (Παναγιώτα)
2. Παρτάλω
3. Καρσιλαμάς Μακεδονίας
4. Τρεχάτος
 Δευτερο μέρος:
Χορευτικό Συγκρότημα Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη
ΙΚΑΡΙΑ – ΣΑΜΟΣ – Χοροί Ικαρίας – Σάμου
Δάσκαλος Χορού κ ος Στέφανος Μουστάκης
1. Συρτός (Ικαρία)
2. Συμπεθέρα (Ικαρία)
3. Ικαριώτικο (Ικαρία)
4. Πλατανιώτικο νερό (Σάμος)
5. Σούστα (Σάμος)
 Τρίτο μέρος : Βράβευση – Κλείσιμο Γιορτής
Συμμετέχει το Μουσικό Σχήμα:
 Κρινιώ Τζαβέλλα – Σαντούρι & Τραγούδι
 Δημήτρης Περρής – Λαούτο & Τραγούδι
 Χρήστος Δαλιάνης – Βιολί & Τραγούδι