Για τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ παρουσία παιδιών και νέων στο Άγιο Βήμα, που με ζήλο διακονούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες κατά την ώρα της θείας λατρείας, βοηθώντας με ουσιαστικό τρόπο τον λειτουργό Ιερέα, αποτελεί ξεχωριστή ευλογία και χαρά για κάθε ενορία.

Το Γραφείο Νεότητος θέλοντας αφ΄ ενός μεν να επιβραβεύσει τα παιδιά αυτά και αφ΄ ετέρου να συνδράμει στην πνευματική καλλιέργειά τους, διοργανώνει για τα παιδιά αυτά και τους Ιερείς νεότητος μια κοινή προσευχή και μια όμορφη εκδήλωση. Συγκεκριμένα, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 15 Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται η εβδομάδα των ιερατικών κλίσεων, στις 6.00 μ.μ. θα τελέσουμε τον Κατανυκτικό Εσπερινό της ημέρας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου. Θα συμμετάσχουν και  οι υποψήφιοι Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι συμμετέχουν σε ανάλογο Σεμινάριο, υπεύθυνος  του οποίου είναι ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Βολιώτης. Σχετικώς έχει κυκλοφορήσει και ειδική Εγκύκλιος από την Ι. Αρχιεπισκοπή.

Μετά τον Εσπερινό, θα ακολουθήσει εκδήλωση και ενδιαφέρουσα επικοινωνία, στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί κέρασμα, αναμνηστικό καθώς και ειδικός έπαινος για τη διακονία τους.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα ευλογήσει τα παιδιά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο  οποίος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους ιερόπαιδες της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μπορείτε ακόμη να ενημερωθείτε για:

  • την ειδκή Συνοδική Εγκύκλιο, που θα αναγνωσθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου
  • την πνευματική εκδήλωση του Εργαστηρίου Επιμορφώσεως Υποψηφίων Κληρικών
  • τις προτάσεις για ενοριακές δραστηριότητες, με την ευκαιρία της εβδομάδος ιερατικών κλίσεων
  • την πραγματοποίηση κατασκηνωτικών περιόδων, στη διάρκεια του καλοκαιριού, για υποψηφίους κληρικούς καινέους κληρικούς, για τα παιδιά του ιερού Βήματος, για ιερατικές οικογένειες