Για δεύτερη συνεχή χρονιά: Κατασκήνωση για τα παιδιά του Ιερού!

IMG_1091(Οι Ιεροπαίδες του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης καταθέτουν τις εμπειρίες τους από την κατασκήνωση στον Αυλώνα)
Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος για τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα, από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα.
Περιμένοντας με ανυπομονησία και με μεγάλη χαρά αυτή την ιδιαίτερη κατασκηνωτική περίοδο και γνωρίζοντας τις ευλογίες που λάβαμε την προηγούμενη χρονιά, συμμετείχαμε και φέτος παιδιά από πολλές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι μόνο, με το σύνθημα “Εγώ ειμί η άμπελος υμείς τα κλήματα”.
IMG_0793Υπεύθυνος γι΄ αυτή την κατασκηνωτική περίοδο ήταν ο δικός μας πνευματικός πατέρας, υπεύθυνος Ιερέας της Νεότητος του Ναού μας ο π. Μάξιμος Μητράρας. Πολύτιμος βοηθός του ήταν ο πρόεδρος του Ε.Φ.Τ. π. Αντώνιος Φράγκος.
Το πρόγραμμά μας ήταν πλούσιο. Μάθαμε να παρασκευάζουμε θυμίαμα, να ζυμώνουμε πρόσφορο, να φτιάχνουμε κομποσχοίνι. Ενδιαφέρον ήταν και το εργαστήρι μαγειρικής όπου για λίγο γίναμε μικροί σεφ. Διδαχθήκαμε βυζαντινή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
Κολυμπήσαμε και γυμναστήκαμε στην πισίνα. Αγωνιστήκαμε σε ομάδες με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το πινγκ- πονγκ.
Απολαύσαμε νόστιμα νηστίσιμα φαγητά και βιώσαμε την αγάπη και την αδελφικότητα όπως περιγράφονται στα Ευαγγέλια στις τράπεζες των πρώτων χριστιανών.
IMG_0773Εμπειρία μοναδική η Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Γευθήκαμε πνευματική τροφή με την Θεία Λειτουργία της Κυριακής, τις καθημερινές Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο και την επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στην Αλίαρτο, όπου η Ηγουμένη Ανθούσα μας μίλησε πνευματικούς λόγους. Πρωτόγνωρη εμπειρία η Αγιορείτικη Θεία Λειτουργία την Τετάρτη, εορτή του Αγίου Λαυρεντίου, η οποία τελέσθηκε υπαίθρια αρχίζοντας στις 5:00 το πρωί και τελειώνοντας στις 6:30. Οι καρδιές μας ανέβηκαν στα ουράνια. Η ψυχή μας γέμισε γαλήνη, τα συναισθήματά μας απερίγραπτα.
IMG_1340Στην εορτή λήξης ψάλλαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και γευθήκαμε τα σάντουιτς με σόγια που ετοιμάσαμε εμείς τα παιδιά με την καθοδήγηση του π. Μάξιμου. Τέλος τιμήθηκαν όσοι διακρίθηκαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και πινγκ- πονγκ.
Οι ημέρες που περάσαμε ήταν μια πραγματική όαση που θα μείνει ανεξίτηλη στην καρδιά μας και στη θύμησή μας και θα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να διακονούμε μέσα στην κιβωτό της σωτηρίας μας, μέσα στην Εκκλησία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ που με την δική του μέριμνα και πατρική αγάπη λειτουργεί αυτός ο σύγχρονος χώρος χαρίζοντας σε μας τα παιδιά στιγμές χαράς, ξενοιασιάς, ηρεμίας, δημιουργικότητας αλλά προπάντων πνευματικής ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες εποχές.

[fancygallery id=”22″ album=”328″]