Βιβλίο για τα Χριστούγεννα για παιδιά με οπτική αναπηρία

Tο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας και το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου «Η Γέννηση του Χριστού».

Πρόκειται για μία ειδική έκδοση που απευθύνεται σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Το βιβλίο περιγράφει τα γεγονότα της γέννησης του Χριστού, με βάση τα Ευαγγέλια του Λουκά και του Ματθαίου. Έχει τυπωθεί στη γραφή βλεπόντων αλλά και σε γραφή Braille και έχει απτική εικονογράφηση. Οι εικόνες του αναπαριστούν οπτικά και απτικά τα καίρια σημεία της ιστορίας των Χριστουγέννων, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά με μερική ή ολική τύφλωση να προσεγγίσουν τη μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παιδαγωγικά από εκπαιδευτικούς, κατηχητές και γονείς.

Το βιβλίο περιέχει προλογικό σημείωμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄. Για την προσπάθεια αυτή εργάστηκαν εθελοντικά η κ. Μαρία Ζέζα και η κ. Μελίνα Μισυρλή, δασκάλες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας και ο γραφίστας κ. Δημήτρης Μισυρλής.

Το βιβλίο παραδόθηκε επίσημα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο, την ημέρα κατά την οποία η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής τον επισκέφθηκε για να αποδώσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη όσους κοπίασαν για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, τηλ. 2130184438 & 431 και email : [email protected].