Αρχίζει το διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!

25Προκήρυξη διενοριακού τουρνουά ποδοσφαίρου

ΣΤΟΧΟΣ
Το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τουρνουά ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ με την Αιγίδα της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και στόχος του είναι η ψυχαγωγία και η άθληση των παιδιών που συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις των ΕΝΟΡΙΩΝ και η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους. Με το τουρνουά ποδόσφαιρου δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να δίνουν κάποια Σαββατοκύριακα αγώνες ποδοσφαίρου μαθαίνοντας καλύτερα το άθλημα και ταυτόχρονα να γνωρίζονται να επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και να αναπτύσσουν το αίσθημα του υγιούς συναγωνισμού μέσα από τους κανόνες που το διέπουν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η κάθε ΕΝΟΡΙΑ θα πρέπει να προσκομίσει (είτε ιδιόχειρα είτε με e-mail) τη δήλωση συμμετοχής καθώς και συμπληρωμένη την ονομαστική κατάσταση με όλα τα στοιχεία των αθλητών. Για κάθε προσθήκη αθλητών θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα η διοργανώτρια αρχή. Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο τουρνουά πρέπει να έχουν πρωτότυπο (και όχι φωτοτυπία) πιστοποιητικό γέννησης με ταυτοπροσωπία ή αστυνομική ταυτότητα και για τους αλλοδαπούς απαραίτητο διαβατήριο. (Τα παραπάνω υποχρεούται ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδος να τα φέρει μαζί του και να τα προσκομίζει στο διαιτητή του αγώνα). Ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδος υποχρεούται να φέρει ομαδικές ή ατομικές καταστάσεις υγείας αθλητών σε κάθε αγώνα.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ – ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το τουρνουά θα αρχίσει την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου. Οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Καραπιάλη» στο Χαλάνδρι, εκτός των επίσημων αργιών και περιόδων διακοπών. Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου στις αθλητικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι Ενορίες οφείλουν να δηλώσουν στις κατηγορίες Δημοτικού (γεννηθέντες 2003-4-5-6) Γυμνασίου (γεννηθέντες 2000-2001-2002) Σε περίπτωση αθλητή που έχει χάσει χρονιά στο σχολείο θα παίζει με την ομάδα της ηλικίας του για να υπάρχει υγιής και σωστός συναγωνισμός και το τουρνουά να είναι αξιόπιστο. Οι αγώνες που θα κάνει η κάθε ομάδα και ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά θα αποφασιστεί στην τεχνική σύσκεψη λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή των τμημάτων.

KΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Οι διαιτητές είναι ο μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα.
• Στο φύλλο αγώνα 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι συνοδοί ή οι προπονητές κάθε ομάδας καλούνται να καταθέσουν τις ομάδες που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, τις αλλαγές και τον αρχηγό της κάθε ομάδας. Σε περίπτωση, που δε τηρηθούν τα ως άνω, το φύλλο αγώνα δεν έχει ισχύ και ο αγώνας ακυρώνεται.
• Τυχόν ενστάσεις* για πλαστοπροσωπίες ή για κακή συμμετοχή αθλητών (αθλητής μεγαλύτερης ηλικίας) γίνονται από τους συνόδους ή προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα και μέχρι το τέλος του αγώνα. Θα εξετάζονται από τoν διαιτητή του αγώνα και μετά τη σύνταξη του φύλλου αγώνα από τη διοργανώτρια αρχή.
*Μετά το τέλος του αγώνα δεν υποβάλλονται ενστάσεις για πλαστοπροσωπία ή για κακή συμμετοχή αθλητών.
• Ενστάσεις για αθλητή δηλωθέντα σε άλλο τμήμα ίδιας κατηγορίας θα γίνονται εντός 48 ωρών από τη λήξη του αγώνα και θα εξετάζονται από τη διοργανώτρια αρχή.
• Σε όλες τις κατηγορίες οι αλλαγές θα είναι απεριόριστες και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αυτός που γίνεται αλλαγή. Επίσης δεν υπάρχει off side.
• Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος του πρωταθλήματος ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας κατά σειρά ισχύει η καλύτερη επίθεση-η καλύτερη άμυνα. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία γίνεται κλήρωση.
• Σε περίπτωση που ομάδα δεν εμφανιστεί στην ώρα τέλεσης του αγώνα δίνεται παράταση από τον διαιτητή 20 λεπτά. Αν μετά την πάροδο 20 λεπτών δεν έχει εμφανιστεί ή δεν έχει ειδοποιήσει η ομάδα τότε άνευ αγώνα η παρευρισκόμενη ομάδα κερδίζει το ματς με 3-0.
• Σε περίπτωση που αναβάλλεται κάποιο παιχνίδι λόγω κακοκαιρίας ή άλλων λόγων τότε το παιχνίδι ορίζεται ως ανεβλήθην και γίνεται σε ημερομηνία που θα ορισθεί από τη διοργανώτρια αρχή.
• Όσον αφορά τις ποινές των αθλητών, οι κίτρινες και οι κόκκινες ισχύουν μόνο για το εκάστοτε παιχνίδι. Σε περίπτωση αποβολής από αγώνα ενός αθλητή και ύστερα από υπόδειξη στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή λόγο ανάρμοστης συμπεριφοράς σε διαιτητή, συμπαίκτες, αντιπάλους, θεατές, περιπτώσεις βιαιοπραγίας ο αθλητής τιμωρείται με ποινή αποβολής από το επόμενο παιχνίδι έως και την οριστική του αποβολή από το τουρνουά.
• Ιδιαιτέρως αυστηρή θα είναι φέτος η διοργανώτρια αρχή με τις περιπτώσεις αθλητών ή και υπευθύνων των ομάδων που επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά και φανατισμό εντός ή εκτός γηπέδου

ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ
• Θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα στους πρώτους στους δεύτερους και τρίτους κάθε κατηγορίας και μετάλλια σε όλους τους αθλητές.
• O διαιτητής και ο γιατρός για όλους τους αγώνες που διεξάγονται είναι ευθύνη της διοργανώτριας αρχής καθώς και ο έλεγχος από τον διαιτητή της τήρησης κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
• Στο επίσημο site του Γραφείου Νεότητος www.neotita.gr και τουρνουά www.socerlink.gr θα μπορούν όλοι να ενημερώνονται για την αγωνιστική δραστηριότητα όλων των ομίλων και να βλέπουν αναλυτικά τα αποτελέσματα τις βαθμολογίες και όλες τις ανακοινώσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους παραθέτουμε τα ονόματα των υπευθύνων.

ΠΡΕΣΒ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΙΤΗΣ
Υπεύθυνος Αθλητικού Τομέα Γραφείου Νεότητος Ι. Α. Α. Τηλ. 2130184437 – 6977387010 – Fax:2109244363 – e-mail: [email protected]

ΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υπεύθυνος αγωνιστικού. Τηλ. 6976569989 e-mail: [email protected]

Πρόγραμμα
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να διαφοροποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ενοριών και των τμημάτων που θα συμμετέχουν.

Τα αιτήματα οι αλλαγές και οι τυχόν προτάσεις από τους υπεύθυνους των ομάδων θα γίνουν στην τεχνική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Νεότητος (κτίριο Μ.Κ.Ο. «Αποστολής» Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου ,πλ. Κυνοσάργους) την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.