Αρχίζει η νέα κατηχητική χρονιά!

neoetos2014Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα τελεσθεί ο Αγιασμός ενάρξεως του νέου κατηχητικού έτους. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή και όχι μία τυπική διαδικασία. Την ημέρα αυτή ο Ιερεύς νεότητος θα ενημερώσει το εκκλησίασμα της ενορίας για την έναρξη των Κατηχητικών, τη σπουδαιότητά των και το ενοριακό κατηχητικό έργο, καλώντας τους γονείς να παρακινήσουν τα παιδιά τους να έλθουν στις συνάξεις της ενορίας.

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έχει ήδη κυκλοφορήσει την αφίσα για τη νέα κατηχητική χρονιά και έχει αποστείλει ηλεκτρονικά το θεματολόγιο όλου του έτους για τις κατηχητικές συναντήσεις όλων των βαθμίδων. Όπως συνέβη και πέρσι έτσι κι εφέτος, σε όλη τη διάρκεια του κατηχητικού έτους, θα στέλνει κάθε εβδομάδα στους Ιερείς νεότητος και σε όλα τα Στελέχη νεότητος επιπλέον βοηθητικό υλικό για την κατηχητική συνάντηση της εβδομάδος.

Στη διάρκεια του κατηχητικού έργου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων, με την ευθύνη του Γραφείου Νεότητος, ολοκληρωμένα προγράμματα επιμόρφωσης των Κατηχητών μας, ομιλίες και συνάξεις προβληματισμού, Σεμινάριο επιμόρφωσης Στελεχών κατασκηνώσεως, διήμερες συναντήσεις επιμόρφωσης Στελεχών νεότητος κ.ά.