Απαραίτητη η συμμετοχή των παιδιών στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε η πρωτοχρονιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού με θέμα τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου και στη ζεστή αγκαλιά των παιδιών, παρευρέθη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Την εκδήλωση κόσμισαν τα παιδιά με τραγούδια, ποιήματα, κλήρωση δώρων, προβολές καθώς και δύο σύντομα θεατρικά έργα με νόημα για τη σύγχρονη κοινωνία.
Ο Θεοφιλέστατος πριν ευλογήσει τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, τους κατηχητές και στον υπεύθυνο Νεότητος του Ι.Ναού.

Απευθυνόμενος στους γονείς και αφού τους συνεχάρη για τη σωστή χριστιανική διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση των παιδιών τους στους κόλπους της Εκκλησίας, υπενθύμισε σε όλους ότι αναγκαία προτεραιότητα είναι η σύνδεση των κατηχητικών μαθημάτων με τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, τον εκκλησιασμό και την Ιερά Εξομολόγηση. Επίσης τόνισε το σπουδαίο ρόλο της μητέρας στη ζωή της οικογένειας αναφερόμενος στις αγίες Εμμέλεια, Νόννα και Ανθούσα μητέρες των Τριών Ιεραρχών.
Τέλος, μοιράστηκαν ευλογίες και ενθύμια από τον Θεοφιλέστατο σε όλα τα παιδιά.

 
[fancygallery id=”21″ album=”174″]

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας