«Αναζητώντας τους ήχους της Μικράς Ασίας»

Ένα μελωδικό μεσημέρι μας χάρισαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες του Βυζαντινού Μουσικού Οργανικού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου υπό τη διεύθυνση της κας Ιωάννας Αγγέλου στον ευλογημένο χώρο του Αρχοντικού των Μπενιζέλων, στην οικία της Αγ. Φιλοθέης , της κυράς των Αθηνών.

Οι μαθητές που έπαιξαν και ερμήνευσαν μοναδικά παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας καθήλωσαν και συγκίνησαν το κοινό, το οποίο κατέκλεισε το χώρο του Αρχοντικού.

Η εκδήλωση, η οποία είχε τον τίτλο: «Αναζητώντας τους ήχους της Μικράς Ασίας» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων μνήμης του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Παλιούρας, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την ενασχόλησή τους με την παραδοσιακή μουσική. «Είναι ενθαρρυντικό, τόνισε, οι νέοι μας να μαθαίνουν την πλούσια παράδοση του τόπου μας γιατί είναι η ταυτότητα του πολιτισμού μας. Όταν αυτή διαδίδεται από γενιά σε γενιά τότε ένας λαός ποτέ δεν ξεχνά τις ρίζες και την ιστορία του».

Πολλές ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος έδωσε την ευλογία Του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων καθώς και για την πατρική Του υποστήριξη στη ποιμαντική διακονία του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας.