Αγώνας μπάσκετ φοιτητών της Αρχιεπισκοπής με τροφίμους του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για περισσότερο από ένα χρόνο υλοποιεί πρόγραμμα συνεργασίας με το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), με τις ευλογίες του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και του  Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και τη σχετική άδεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ομάδα Κληρικών της Ι. Αρχιεπισκοπής επισκέπτεται κάθε εβδομάδα το Κατάστημα Κράτησης Νέων για να συζητήσει με τους τροφίμους, να τούς συμπαρασταθεί και να ενισχύσει πνευματικά.

Στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας και συνεργασίας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε ομάδα φοιτητών της Ι. Αρχιεπισκοπής και τροφίμων του ΕΚΚΝΑ. Η εκδήλωση έδωσε μεγάλη χαρά και ωφέλεια τόσο στους τροφίμους, οι οποίοι απόλαυσαν τον αγώνα, όσο και στους νέους που συμμετείχαν. Συμμετείχαν φοιτητές από τις ενορίες Αγ. Στυλιανού Γκύζη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων, Εισοδίων Θεοτόκου Γουδίου και Φανερωμένης Χολαργού.  Αμερόληπτος διαιτητής ο κ. Νικόλαος Μπουρνουσούζης.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των φοιτητών του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας με τελικό σκορ 51-48. Στο τέλος όμως η νικήτρια ομάδα χάρισε το κύπελλο στην αντίπαλη ομάδα, η οποία το πανηγύρισε. Το κύπελλο θα παραμείνει στο ΕΚΚΝΑ ως ανάμνηση της πολύ ωραίας εκδήλωσης. Ακολούθησε κέρασμα για όλους από το  Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας. Μαζί με τους φοιτητές συμμετείχαν Κληρικοί, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας π. Συμεών Βενετσιάνος, ο υπεύθυνος του προγράμματος π. Χρύσανθος Παπαποστόλου καθώς και οι συνεργάτες του Ιδρύματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη Διευθύντρια του ΕΚΚΝΑ κα. Κωνσταντίνα Γέρου, την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Μαρούσα Απειρανθίτου και τη Γυμνάστρια κα. Μαρία Χαρμπή. Οι νέοι τρόφιμοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα ζήτησαν παρόμοιες εκδηλώσεις να επαναληφθούν σύντομα.