Αγρυπνία για τους νέους στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης

«Η νύχτα πάλι, πόσες αφορμές για προσευχή μπορεί να µας δώσει… Υψώνεις το βλέµµα στον ουρανό και γοητεύεσαι από το κάλλος της αστρικής πληµµυρίδας που ατενίζεις· πες ένα λόγο δοξολογίας στον Κύριο των όλων, στον άριστο τεχνίτη όλης αυτής της σοφίας που αποκαλύπτεται στη δημιουργία. Κοιτάζεις ένα γύρω και βλέπεις να ησυχάζουν όλα τα όντα· δόξασε Αυτόν που με τον ύπνο µάς αναπαύει από τους κόπους της ημέρας, και με νέες δυνάμεις μετά µάς επαναφέρει στις υποχρεώσεις της επομένης.

Ακόμα, μη θεωρήσεις ότι ολόκληρη η νύχτα έγινε αποκλειστικά για τον ύπνο. Μην το δεχτείς αυτό και αχρηστέψεις το μισό χρόνο της ζωής σου παραδίνοντάς τον σ’ αυτή την ιδιότυπη αναισθησία, μοίρασε τη νύχτα σου ανάμεσα σε ύπνο και προσευχή».

Μέγας Βασίλειος
(στη γιορτή της Μάρτυρος Ιουλίττας  για τη σύσταση του Απ. Παύλου «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε»).

Για πρώτη φορά θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων, στον ιερό χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία (Αδριανού 96, Πλάκα).

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου (προς Σάββατο 28 Οκτωβρίου), εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας, προς την οποία πάντοτε προστρέχουμε, στις 8.30 το βράδυ (μέχρι περίπου τη 1.00 το πρωί), την οποία θα τελέσει ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας π. Συμεών Βολιώτης μαζί με άλλους Κληρικούς.

Καλούμε τα παιδιά του λυκείου, τους φοιτητές και σπουδαστές, τους νέους εργαζόμενους και επιστήμονες να συμμετάσχουν και να συλλειτουργήσουμε μαζί με τους Ιερείς νεότητος, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, τα Στελέχη νεότητος και όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν την ποιμαντική της νεότητος.

Σάς περιμένουμε!