Κατασκήνωση

article_9638_4326Ένας στόχος πολλών ετών έγινε πλέον πραγματικότητα αφού και επισήμως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών απέκτησε τις δικές της Κατασκηνώσεις. Στις 23 Μαΐου 2012  υπεγράφησαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα συμβόλαια αγοράς των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη θέση Μαρσόρη του Δήμου Αυλώνας.

Ο χώρος που φιλοξενούνται οι Κατασκηνώσεις είναι συνολικής έκτασης 28.211 τ.μ. και περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις 2.862 τ.μ., αθλοπαιδιές 7.902 τ.μ. και στεγασμένους χώρους 1.275 τ.μ.. Περιλαμβάνουν κολυμβητικές δεξαμενές, παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, γήπεδα βόλει, τένις, μίνι γκόλφ, χώρους για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, χώρο εστίασης, κουζίνες, ιατρείο και αναρρωτήριο, ενώ στον χώρο βρίσκεται και μικρός Ι. Ναός.

Παρουσία πλήθους Ιεραρχών, κληρικών και πιστών εγκαινιάσθηκαν το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2012 οι εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος την επομένη εόρτασε τα ονομαστήρια του.

article_9638_4323Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στο ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου των εγκαταστάσεων, τελέστηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων των νέων κατασκηνώσεων που βρίσκονται σε μια ειδυλλιακή περιοχή κοντά στον Αυλώνα.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος  ευχαρίστησε όλους τους Ιεράρχες, τους εφημερίους και τους πιστούς που βρέθηκαν στο χώρο των νέων κατασκηνώσεων. Όπως είπε δεν θα ήθελε ειδικά φέτος να εορτάσει όπως συνήθως τα ονομαστήρια του λόγω της κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε μαζί με τους συνεργάτες του αυτή η ημέρα να αφιερωθεί στα εγκαίνια ενός χώρου που προορίζεται για τα παιδιά και τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

9__1_~1Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι σήμερα έχουν κλονισθεί τα πρότυπα της κοινωνίας η οποία τα έχει ανάγκη στο σχολείο, στην πολιτική, στην οικογένεια, σε όλους τους χώρους καθώς επίσης, όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χρειάζονται ισχυρά κοινωνικά θεμέλια. «Διαφορετικά ό,τι άλλο κάνουμε είναι απλά μπαλώματα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας –στην περιοχή του οποίου βρίσκονται οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις- υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ιερωνύμου, προστάτη του μακαριωτάτου. Όπως ο Άγιος Ιερώνυμος ένωνε την Ανατολή με τη Δύση, είπε ο κ.Αθηναγόρας, έτσι και εσείς Μακαριώτατε ενώνετε το παρελθόν με το παρόν.

Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της ιεράς Αρχιεπισκοπής προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2013, με το εξής πρόγραμμα :

  • Δευτέρα 24 ΙΟΥΝΙΟΥ – Πέμπτη 4 ΙΟΥΛΙΟΥ για ΑΓΟΡΙΑ Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Πέμπτη 4 ΙΟΥΛΙΟΥ – Κυριακή 14 ΙΟΥΛΙΟΥ για ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • Κυριακή  14 ΙΟΥΛΙΟΥ – Τετάρτη 24 ΙΟΥΛΙΟΥ για ΑΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ
  • Τετάρτη 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – Σάββατο 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ για ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στο Γραφείο Νεότητος (τηλ. 2130184436, 2130184437, 2130184431)

 

Κατεβάστε τη δήλωση συμμετοχής

 

Η αφίσα της κατασκήνωσης :  Afisa kataskinosis 2013

Δείτε ακόμη :