2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου».

Το Συνέδριο διεξήχθη μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας. Φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, το οποίο ευγενώς παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιερόθεος.

Συμμετείχαν, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με την προετοιμασία εργασιών-εισηγήσεων, περισσότεροι από 350 μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και παιδιά από κατηχητικές συνάξεις διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Οι μαθητές-εισηγητές είχαν ετοιμάσει αξιολογότατες εισηγήσεις, που αφορούσαν αγιολογικά και ιστορικά θέματα, καθώς επίσης κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία απέδιδαν τη θεολογική τους διάσταση.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξήραν τη σημαντικότητα του Συνεδρίου και τη συμβολή του στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων και επήνεσαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για το πολυσχιδές, πολύπλευρο και πρωτοποριακό έργο τους.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιπισκοπής Αθηνών εκπροσώπησαν ο Ιερεύς νεότητος, κατηχητές και νέοι της ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη.