1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας : Από το Πάθος στην Ανάσταση

agstylianosfΕνοριακή Νεανική Εστία
Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

H Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη διοργανώνει για 1η χρονιά   Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Από το Πάθος στην Ανάσταση» , Απεικονίζοντας στιγμές από την Λειτουργική ζωή των ημερών και την συμμετοχή της φύσης στην Ανάσταση.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές: Από  23 Απριλίου  έως  8 Μαΐου 2016

Όροι συμμετοχής στον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας
1.Θέμα του Διαγωνισμού: «Από το Πάθος στην Ανάσταση». Απεικονίζοντας στιγμές από την Λειτουργική ζωή των ημερών και την συμμετοχή της φύσης στην Ανάσταση.
2. Διάρκεια Διαγωνισμού: Από 23 Απριλίου έως 8 Μαΐου 2016. Μέχρι την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού θα πρέπει να έχει παραδοθεί ή αποσταλεί και η τελευταία συμμετοχή. Όσες φτάσουν μετά από την ημερομηνία αυτή, δεν θα διαγωνισθούν.
3. Συμμετέχουν παιδιά και νέοι σε δύο ηλικιακές κατηγορίες:
1η κατηγορία: Μαθητές Δημοτικού Σχολείου.
2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.
4. Βράβευση: Η βράβευση για την απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση η οποία θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
5. Βραβεία – έπαινοι: Για κάθε κατηγορία προβλέπεται χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ. Επίσης, προβλέπεται ειδικός έπαινος με αισθητικά κριτήρια.
6. Αξιολόγηση: Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, η οποία θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της υποβολής των φωτογραφιών.
7. Προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, να έχει χρησιμοποιηθεί φιλμ ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να έχουν τυπωθεί σε φωτογραφικό χαρτί και μέγεθος 20 Χ 15 εκ.
8. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι τρις (3) φωτογραφίες.
9. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατέρα, την ηλικία, την ταχυδρομική διεύθυνση και το τηλέφωνο (σταθερό & το κινητό του ενός γονέα). Ανώνυμα έργα ή έργα διαφορετικών διαστάσεων δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
10. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων.
11. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παραχωρούν στην ενορία του Αγίου Στυλιανού Γκύζη, με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, το δικαίωμα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σε ειδικό λεύκωμα που πρόκειται να εκδοθεί στο μέλλον, σε ειδικές εκδόσεις του Ναού, στην Ιστοσελίδα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ναού και του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και σε ψηφιακές παρουσιάσεις, να τα εκθέσει σε ειδικό χώρο και να εκτυπώσει τις φωτογραφίες, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται πάντοτε το όνομα του δημιουργού.
12. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες φωτογράφοι.
13. Γίνονται δεκτές και ομαδικές συμμετοχές (π.χ. μιας τάξης, μιας κατηχητικής συντροφιάς ή μιας ομάδας παιδιών). Για κάθε ομαδική συμμετοχή θα δοθεί όμως ένα βραβείο.
14. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν ή να αποστείλουν τις φωτογραφίες εκτυπωμένες αλλά και σε ψηφιακή μορφή αρχεία jpeg με υψηλή ανάλυση μέσα σε κλειστό φάκελο, στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη (με την υποσημείωση « Για την συμμετοχή μου στον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας») είτε οι ίδιοι είτε ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Ενοριακή Νεανική Εστία Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη – Παπαστράτου 12 – Τ.Κ. 11476 Γκύζη, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 2106464274, 6977387010, 6973519591 – e-mail: [email protected]