Σε ειδικά Σχολεία στην Καισαριανή και στη Γκράβα

Το πρότυπο Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαρασλείου διδασκαλείου «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή  επισκέφθηκαν σήμερα ο Διευθυντής και Στελέχη του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εξορμήσεων αγάπης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Μαζί τους και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Αρχιμ. π. Αναστάσιος Τασόπουλος, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ και δύο Ιερείς από τον γειτονικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής, ο π. Γεώργιος και ο π. Παρθένιος.
Ο π. Συμεών Βενετσιάνος, ο π. Δημήτριος Παλιούρας και οι συνεργάτες του Ιδρύματος Νεότητος παρέδωσαν  στο σχολείο σημαντική υλική βοήθεια –κυρίως εκπαιδευτικό υλικό, απαραίτητο για τη λειτουργία του σχολείου- που είχε συγκεντρωθεί  σε ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής από τα παιδιά και τους νέους των ενοριακών κατηχητικών συνάξεων.  Τα είδη είχαν συγκεντρωθεί βάσει καταστάσεων, που είχε υποδείξει η διεύθυνση του σχολείου. Η ομάδα των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας  επισκέφθηκε όλες τις τάξεις του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου –που είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα, από το 1937- ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς και παρακολούθησαν σύντομο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Παρευρέθησαν η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας κ.  Κορίνα Δαμουλιάνου, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γρηγόριος Πολυχρονάκης και οι εκπαιδευτικοί.
Την ίδια ημέρα άλλη ομάδα συνεργατών του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας, με επικεφαλής τον π. Αντώνιο Καλιγέρη, επισκέφθηκε  το 4ο Ειδικό σχολείο Αθηνών (συγκρότημα Γκράβας), όπου παρέδωσε εκπαιδευτικό υλικό.

[fancygallery id=”35″ album=”352″]