Ειδική έκδοση βιβλίου για το Πάσχα για παιδιά με οπτική δυσκολία

Tο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας και το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου “Τα γεγονότα του Πάσχα”. Πρόκειται για μία ειδική έκδοση που απευθύνεται σε παιδιά με οπτική αναπηρία.
Το βιβλίο περιγράφει τα γεγονότα από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Ανάληψη του Κυρίου μας με βάση τα Ευαγγέλια του Λουκά και του Ιωάννη. Έχει τυπωθεί στη γραφή βλεπόντων αλλά και σε γραφή Braille και έχει απτική εικονογράφηση. Οι εικόνες του αναπαριστούν οπτικά και απτικά τα καίρια σημεία της ιστορίας του Πάσχα, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά με μερική ή ολική τύφλωση να προσεγγίσουν τη μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παιδαγωγικά από εκπαιδευτικούς, κατηχητές και γονείς. Το βιβλίο περιέχει προλογικό σημείωμα του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Για την προσπάθεια αυτή συνεργάστηκαν το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η κ. Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Αθήνας, το Τυπογραφείου του ΚΕΑΤ, η κ. Μαρία Ζέζα και η κ. Μελίνα Μισυρλή, δασκάλες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας και ο γραφίστας κ. Δημήτρης Μισυρλής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, τηλ. 213 0184438 & 431 και email: [email protected].