Χριστούγεννα της αγάπης και της αλληλεγγύης

Tο κοσμοσωτήριο γεγονός της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου και η κοσμοχαρμόσυνη εορτή των Χριστουγέννων μάς παρέχει και πάλι φέτος τη δυνατότητα και την ευκαιρία για το άπλωμα της αγάπης και του ενδιαφέροντός μας στους αδελφούς του Χριστού και αδελφούς δικούς μας. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος και ο άνθρωπος γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινος, για να καταστεί τελικά και ο ίδιος Θεός!

Παρόλους τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η απογοήτευση δίνει- μέσα στις καρδιές μας- τη θἐση της  στο πνεύμα της διακονίας, της ευαισθησίας, της ταπείνωσης και του γνήσιου εκκλησιαστικού ήθους και έτσι έμπρακτα μπορούμε να παρουσιάσουμε στα παιδιά και στους νέους μας το αληθινό και βαθύ νόημα των Χριστουγέννων! Εξάλλου, οι εκδηλώσεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο αποτελούν διηνεκώς μέρος αυτής της προσπάθειας.

Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, οι ενορίες της Ι.Α.Α. – σε συνεργασία των Ιερέων, των Στελεχών στην ποιμαντική της νεότητος, των παιδιών, των νέων και των ενοριτών-συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση δράσεων αγάπης και φιλανθρωπίας ενόψει των αγίων Ημερών, υπό τον συντονισμό του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της καθ΄ ημάς Ι. Αρχιεπισκοπής.

Με τη χάρη του Θεού συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα που παραδόθηκαν στις εξής δομές:

  1. Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα το οποίο λειτουργεί από 1997 και ιδρύθηκε από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων σε μια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για τα παιδιά τους. Σε αυτό διαμένουν 44 ενήλικες άνδρες και γυναίκες ηλικίας 32 έως 73 ετών.
  2. Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Αθηναίων, που φιλοξενεί 20 γυναίκες με τα παιδιά τους, οι οποίες αναγκάστηκαν να αφήσουν τη συζυγική εστία, λόγω ενδοοικογενειακής βίας.
  3. Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer, στο οποίο υπάρχει Οικοτροφείο χωρητικότητας κατά μέγιστο 15 ασθενών μόνιμης διαβίωσης με επιπλέον δυνατότητα ταυτόχρονης βραχείας φιλοξενίας 5  ασθενών.
  4. Οικοτροφείο Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων «Επανένταξη», στο οποίο εντάσσονται ενήλικα άτομα που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές δίνοντας μια απάντηση στο ζήτημα της στέγης, της αποδοχής της υποκειμενικότητας και της ισότιμης ένταξης στον κοινωνικό ιστό.

 

Στην όλη προσπάθεια συγκέντρωσης και διανομής των αγαθών συμμετείχαν εθελοντές, που με περισσό ζήλο εργάστηκαν για την επίτευξη του κοινού στόχου, καθώς επίσης οι Ιερείς και τα Στελέχη των Ι. Ναών: 1) Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων, 2) Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Κολωνακίου, 3) Αγίας Μαρίνας Ιλισίων, 4) Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου, 5) Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και 6) Προφήτη Ηλία δήμου Αγίας Παρασκευής. Τους ευχαριστούμε ολόθερμα και ευχόμαστε ο Γεννηθείς Κύριος, ο δωρητής παντός αγαθού, να ευλογεί και να κατευθύνει τη ζωή και το έργο όλων χαρίζοντας από τον πλούτο της χάρης Του!