Χριστουγεννιάτικη Γιορτή δύο Ενοριών μας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2017 η κοινή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών των δύο όμορων Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αγίου Στυλιανού Γκύζη και Κοιμήσεως Θεοτόκου Συν. Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πολύγωνο.
Στην γιορτή, τα παιδιά των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση « Η κυρά Καλή και οι Δώδεκα Μήνες» καθώς επίσης και το θεατρικό τηλεπαιχνίδι « Το γκάλοπ των Χριστουγέννων». Ενώ τα παιδιά των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Νικόλα».
Ιδιαίτερο μουσικό τόνο έδωσαν όλα τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στην παιδική και νεανική χορωδία ψάλλοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγουδώντας γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Από νωρίς το απόγευμα αρκετοί Γονείς αψηφώντας το κρύο προσήλθαν και κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για να ακούσουν και να χειροκροτήσουν τους μικρούς πρωταγωνιστές της γιορτής, που με το δικό τους, παιδικό μα ξεκάθαρο τρόπο, έδωσαν το μήνυμα, ότι «Ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ».
Στο τέλος της γιορτής το λόγο έλαβε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Μάνδαλος, εκπροσωπώντας τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους νέους των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, γιατί πέτυχαν να μεταδώσουν και να αποδώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το ουσιαστικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων σε αντίθεση με την επικρατούσα ατμόσφαιρα των ημερών που παρασύρει πολλούς χριστιανούς να εορτάζουν με πολλά λαμπιόνια και χάρτινα πρόσωπα γύρω από τη φάτνη του Χριστού, χωρίς όμως να εορτάζουν
πνευματικά και βιωματικά τα Χριστούγεννα, μαζί με τον Χριστό.
Αμέσως μετά την αποφώνιση της γιορτής, οι Ιερείς Νεότητας των δυο Ενοριών μοίρασαν δώρα στα περίπου 150 παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχήθηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Φεύγοντας όλοι απαλαύσαμε το πλούσιο κέρασμα με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

πρωτοπ. Δημήτριος Π. Κρασσάς

Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος Ι. Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου

πρεσβ. Αντώνιος Αριστ. Μπεζαΐτης

Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη