Τα παραμύθια «ζωντάνεψαν» στον Άγιο Στυλιανό Γκύζη

22Τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια «ζωντάνεψαν» στον Άγιο Στυλιανό Γκύζη
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, τα παιδιά των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλους στην εκδήλωσή τους για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Συγγραφείς λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί, όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Κάρολος Ντίκενς, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ρούμπεν Σάιλλενς, και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ενέπνευσαν το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν τα παιδιά, και βασίστηκε σε διασκευή σκηνών από τις αρχικές ιστορίες, (η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», η «Βασίλισσα του Χιονιού», «Γούτου Γουπατού», «Δώρα στο μικρό Χριστό», «Που πήγαν τα Χριστούγεννα;»  και ο «Μπάρμπα – Πανώφ»).

Ο  Ιερός Ναός μας πλημμύρισε από παιδικές και νεανικές φωνές που, άλλοτε με αφηγηματικό τρόπο, άλλοτε εμμελώς, μετέφεραν στους προσκεκλημένους το ελπιδοφόρο μήνυμα της Γέννησης του Θείου Βρέφους, μήνυμα που πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια τώρα γεμίζει αισιοδοξία τις καρδιές των ανθρώπων.

23Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιερείς του Ναού μας, οι συνεργάτες, καθώς επίσης οι Κατηχητές μας, τα Στελέχη του Νεανικού  Έργου και οι Γονείς των παιδιών. Στο τέλος της συγκινητικής εκδήλωσης, μοιράστηκαν δώρα στους Ιερείς και στα παιδιά.
Ευχόμαστε σε όλους  Καλά και Ευλογημένα  Χριστούγεννα!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ι. Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη