Τα παιδιά πρώτα για το παιδίον Ιησούν

Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές στις προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Τέσσερις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, με πρώτη εκείνη του παιδικού σταθμού “η Αγία Μαρίνα” που έγινε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 15:30, στο χώρο του σταθμού, έφεραν τα παιδιά της ενορίας στο να ζήσουν το γεγονός της γέννησης του Χριστού.

Ακολούθησε την ίδια μέρα στις 18:30 η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του τρίτου νηπιαγωγείου Ηλιουπόλεως, η οποία έγινε στους χώρους του πνευματικού κέντρου του ναού μας και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ιδιωτικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών.

Μια μέρα μετά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, μετά τη δεύτερη λειτουργία, έγινε η γιορτή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας με τα παιδιά να παρουσιάζουν τραγούδια ποιήματα δρώμενα και να μεταφέρουν το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα, επί γης Ειρήνη για τρίτη φορά στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Η εβδομάδα προ των Χριστουγέννων, έφερε τα παιδιά τριών Δημοτικών Σχολείων και ενός Γυμνασίου στο ναό, για εκκλησιασμό. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα, λειτουργήθηκαν και κοινώνησαν τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των Σχολέιων. Όπως κάθε χρόνο η Θεία Λειτουργία τελέστηκε και μέσα σε αίθουσα τελετών δημοτικού σχολείου πού βρίσκεται στα όρια της ενορίας, αλλά σε απόσταση από τον Ναό και με ενδιάμεσα τους δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, που εμποδίζει την προσέλευση των παιδιών.

Περισσότερα από 2.000 παιδιά προεόρτασαν τα Χριστούγεννα στο ναό και τα παρακολουθήματα της εκκλησιαστικής κοινότητας, με αποκορύφωμα την παραμονή των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, όπου οι ιερόπαιδες έψαλαν τα κάλαντα, για να συγκεντρώσουν χρήματα προς ενίσχυση της ανακαίνισης του ναού του Αγίου Βασιλείου, πού βρίσκεται εντός της ενορίας και θα επαναλειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια.

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού μας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, άκουσε τα κάλαντα στο ναό, από τα παιδιά του δημοτικού ωδείου της Ηλιούπολης, από το Σύλλογο Ηπειρωτών, και ομάδες παιδιών που διέρχονταν στους δρόμους της ενορίας.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.