Σχολικός εκφοβισμός: αίτια – συνέπειες – αντιμετώπιση – Ο ρόλος του κατηχητή

Στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών επικεντρώνει τις δράσεις του στην υλοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε ιερείς, γονείς, νέους, κατηχητές.
Με αφορμή λοιπόν την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας διοργανώνει μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση για κατηχητές με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: αίτια – συνέπειες – αντιμετώπιση – Ο ρόλος του κατηχητή».
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους και που ενέχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών. Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν σκοπό έχουν να διερευνήσουν τον ορισμό της έννοιας αυτής, τις διαστάσεις και τις μορφές του φαινομένου, τα χαρακτηριστικά θυτών και θυμάτων, τις συμπεριφορές που καθιστούν σχολική βία καθώς και το ρόλο γονέων, εκπαιδευτικών και κατηχητών.

Η συνάντηση μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, 6:30 – 8:30 το απόγευμα.

Ομιλητές θα είναι οι:
κα. Ξηρουχάκη Μαρία, Ψυχολόγος
κ. Σωτήριος Κόλλιας, Εκπαιδευτικός – Θεολόγος

Η συνάντηση θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning) και πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom.
Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα:
2130184431 & 2130184419 ή στο mail: [email protected] μέχρι και τη Δευτέρα
29 Μαρτίου 2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της συνάντησης μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2130184431 & 2130184419.